Inhoudsopgave
Wanneer je op zoek bent naar de beste flesvoeding voor jouw kind, zul je er al gauw achter komen dat er talloze soorten flesvoeding bestaan op de markt. Het kan dus een lastige zoektocht zijn, want je wil immers het beste voor jouw kind. Gelukkig kunnen wij jou een handje helpen, want hieronder zetten wij de vijf beste flesvoeding voor je op een rij.
Lijst met vijf beste flesvoeding
Nutrilon flesvoeding
De flesvoeding van Nutrilon, in dit geval de Nutrilon Standaard 1, is geschikt voor baby’s van nul tot zes maanden oud. Dit is flesvoeding op basis van melk en het bevat DHA. Voordat je gaat overstappen naar Nutrilon is het belangrijk om dit te overleggen met de arts of het consultatiebureau.
Hero Baby flesvoeding
Ook de flesvoeding van Hero Baby is geschikt voor baby’s van nul tot zes maanden. Het bevat melkvet en is palmolievrij. Dat is een groot voordeel. Ook bij deze flesvoeding geldt dat je moet overleggen met de arts of het consultatiebureau voordat je het gaat gebruiken.
Kabrita flesvoeding
Wanneer jouw kindje niet goed tegen koemelk kan, is de flesvoeding van Kabrita de oplossing. Deze flesvoeding is namelijk gemaakt van geitenmelk. Ook deze flesvoeding is geschikt voor baby’s van nul tot zes maanden.
Loulouka flesvoeding
De flesvoeding van Loulouka is biologisch. Het is namelijk gemaakt van biologische Zwitserse koemelk. Het bevat kokosolie, lactose en wei. Daarnaast bevat het geen palmolie, geen soja, geen maltodextrine en zijn er geen eieren of noten toegevoegd. Deze flesvoeding is geschikt voor kinderen van nul tot zes maanden.
Little Steps flesvoeding
De flesvoeding van Little Steps bevat alle voedingsstoffen die jouw baby nodig heeft. Ook deze flesvoeding is geschikt voor baby’s van nul tot zes maanden. Wanneer je gaat overstappen naar Little Steps, is het belangrijk om te overleggen met de arts of het consultatiebureau.
Veelgestelde vragen
Waar moet ik op letten als ik flesvoeding koop?
De flesvoeding moet aan de eisen voldoen van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit. Controleer hier dus op. Ook is het belangrijk om te kijken naar de ingrediënten van de flesvoeding, en de hoeveelheid melk je uit de flesvoeding kan halen. Bovendien moet je rekening houden met de behoeftes van jouw baby.
Kun je zomaar overstappen naar andere flesvoeding?
Allereerst moet je met de arts of het consultatiebureau overleggen welke voeding geschikt is. Wanneer je uiteindelijk gaat overstappen, zal jouw kindje wel even moeten wennen. De darmen kunnen hier namelijk op reageren. Probeer daarom altijd twee weken een bepaalde flesvoeding vol te houden, voordat je weer opnieuw gaat overstappen.
Wat moet ik doen als de baby de fles weigert?
Als je gaat overstappen van borstvoeding naar flesvoeding zal jouw kind moeten wennen aan de fles. Als jouw kind niet uit de fles wil drinken kun je denken aan een aantal oplossingen. Zo moet je eerst met kleine hoeveelheden beginnen. Je kunt ook proberen om de fles voor iemand anders te laten geven. Jouw kind associeert de moeder namelijk met borstvoeding.