Slaapt jouw kindje niet goed door? Of komen ze zodra ze wakker zijn meteen in het “grote bed” kruipen? Door een slaaptrainer kan je jouw kinderen leren wanneer ze nog moeten doorslapen en wanneer ze uit bed mogen komen. Zo leren ze ook goed wanneer het dag of nacht is. Bekijk hier de 5 beste slaaptrainers.

Top 5 Beste Slaaptrainers

Zazu Sam Slaaptrainer

Door deze slaaptrainer krijgt jouw kindje meer tijdsbesef. Zo kan je kindje gemakkelijk zien wanneer ze nog door moeten slapen en wanneer ze naar hun ouders mogen gaan. Dit wordt weergegeven door verschillende kleuren displays. Als het “slaaptijd” is kleurt het scherm blauw en 30 minuten voordat het tijd is om wakker te worden kleurt het scherm groen. Als het scherm wit is en een zonnetje weergeeft is het tijd om op te staan, dit doet de slaaptrainer stil. Zo wordt je kindje niet gewekt als deze nog lekker aan het slapen is. Behalve dat je deze slaaptrainer op verschillende tijdstippen kan instellen, is er ook een functie waarbij je zelf de duur in kan stellen, speciaal voor middagdutjes.

Alecto Slaaptrainer

Deze slaaptrainer van Alecto bevat een nachtlampje in de wekker. Perfect voor kinderen die niet graag in het donker slapen. Ook leren jouw kinderen door deze vrolijke slaaptrainer op een leuke manier de tijd. Deze slaaptrainer werkt op een gemakkelijke manier: door de kleuren op de klok weet jouw kindje wanneer deze moet slapen en wanneer het tijd is om uit bed te gaan. Als jouw kindje moet slapen kleurt het scherm blauw en in de ochtend kleurt deze geel. Door het simpele designs is het gemakkelijk te begrijpen. De tijd kan je zelf gemakkelijk instellen.

Vulpes Goods Slaaptrainer

Als je op zoek bent naar een nachtlampje, wekker en een manier zoekt om jouw kindje langer in bed te laten liggen heb je met deze slaaptrainer alles in één. Deze slaaptrainer heeft het allemaal. Je kunt deze zelfs bedienen met een app. Hierdoor kan je altijd en overal de slaaptijden van je kind veranderen. De opties zijn oneindig je kan zelf de kleuren, het nachtlampje, de timers en zelfs de gezichtsuitdrukkingen van het slaapvriendje veranderen. Ook bevat deze wekker een snooze functie, zodat je kindje toch kan uitslapen.

Easynights Slaaptrainer

Deze speelse slaaptrainer van Easynights laat jouw kindje een dag en nachtritme aanleren. Hierdoor leert jouw peuter of kleuter wanneer hij of zij uit bed mag komen of nog even moet blijven liggen. Deze schattige slaaptrainer dient niet alleen als een slaaptrainer, maar ook als nachtlampje en wekker. Deze schattige konijnen klok staat leuk in elke kinderkamer. Niet alleen het kindje heeft baat bij een slaaptrainer, maar ook voor de ouders is dit een hele uitkomst. Door de twee kleuren heeft het kindje goed door wat dag en nacht is. Het is een oplaadbare slaaptrainer zo kan je hem overal gebruiken. De slaaptrainer bevat een kinderslot, hierdoor kan je kind niet iets aan de instellingen veranderen. Tot slot heeft het nachtlampje verschillende standen.

Lotiks Slaaptrainer

Als jouw kindje slaapproblemen heeft is deze slaaptrainer van Lotiks echt een uitkomst. Ook met deze slaaptrainer leert jouw kindje een slaapritme opbouwen. Hierdoor slaapt jouw kindje beter en kan het zo wennen aan het ritme van de ouders. Deze wekker is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. Dit is een wekker én een nachtlampje. Hij is uitgerust met twee alarmen, waarvan je eentje kan instellen voor doordeweeks en eentje voor het weekend. Ook bevat deze slaaptrainer verschillende wekkers en slaapmuziekjes.

Vanaf welke leeftijd een slaaptrainer?

Als je te vroeg begint met een slaaptrainer weet een kindje niet wat van hem of haar verwacht wordt. Jouw kindje moet de kleuren en icoontjes kunnen herkennen om dit te begrijpen. Dat betekend dat je vanaf 2 jaar kan beginnen.

Wat doet een slaaptrainer?

Een slaaptrainer helpt je kindje begrijpen wanneer hij of zij zelfstandig wakker moet worden of juist naar bed moet gaan. Veel slaaptrainers hebben behalve kleurtjes die de dingen aangeven ook muziekjes en leuke icoontjes. Sommige slaaptrainers dienen ook als wekker of nachtlampje.

Hoe introduceer je een slaaptrainer?

Om een slaaptrainer te introduceren kan je het beste de eerste paar nachten alles goed uitleggen naar hoe de slaaptrainer werkt. Uiteindelijk zal het kindje de kleuren en icoontjes herkennen waardoor het uiteindelijk vanzelf gaat.