Baby die wordt verschoond

Wanneer je in verwachting bent of je net een baby hebt gekregen, dan is een luieremmer in de babykamer een ideaal hulpmiddel. Want baby’s zijn dan misschien wel klein, maar produceren veel viezigheid. En om nou elke keer helemaal naar de container te lopen met een vieze luier is ook zowat. Daarom staan hieronder de vijf beste luieremmers omschreven om een wandeling naar de afvalbak te vermijden.

Lijst met de top vijf beste luieremmers

Tommee Tippee luieremmer

Deze twist en click luieremmer staat gegarandeerde tegen bescherming van vieze geurtjes. Elke luier die jij in de luieremmer stopt, wordt afzonderlijk gedraaid en gewikkeld. Zo kunnen nare geurtjes niet ontsnappen, zelf niet wanneer de deksel open gaat. De navulchassis en de luieremmer zijn gemaakt van 98% gerecycled materiaal en het plastic is gemaakt van duurzaam geteeld suikerriet. In de emmer passen 28 luiers, dit is gebaseerd op luiermaat 1. Je krijgt één navulcassette bij de luieremmer, deze gaat ruim een maand mee. De emmer is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren, namelijk roze, wit, blauw en groen.

Korbell luieremmer

Een praktisch hulpmiddel voor in huis als jij een pasgeboren baby hebt. Met deze luieremmer van Korbell hoef je niet elke keer naar de vuilnisbak te lopen met je vieze luier. Deze emmer heeft in inhoud van 15 liter en voorkomt dat nare luchtjes blijven hangen. Je kunt de luieremmer openen door de voetpedaal en je kunt de zakken makkelijk vervangen door de onderkant. De luieremmer is te bestellen in de kleuren wit, mint en pink.

Starplus luieremmer

Met een dubbele ingebouwde klep, een actief koolstoffilter en luierzakken die geen geuren doorlaten, is deze luieremmer van StarPlus vrijwel geurloos. Door de easy-push-klep is de bak makkelijk te gebruiken en is deze ook makkelijk te legen. Je kunt de zak afsnijden met het ingebouwde mesje, een knoop in de zak leggen en deze in de container gooien. In de luieremmer passen wel 30 luiers. En door de vorm van de emmer is het onmogelijk voor kinderen om de bak om te gooien. Er zit één navulcassette bijgeleverd en één actief koolstoffilter.

Bébé-jou luieremmer

Deze luieremmer is simpel maar handig is gebruik. De emmer is verkrijgbaar in 21 verschillende kleuren en is multifunctioneel inzetbaar. Zo kun je de luieremmer ook gebruiken voor het vullen en legen van een babybadje. Dit komt door de geïntegreerde handgreep in de bodem. Op de emmer zit een deksel en de inhoud is 14 liter.

Ubbi luieremmer

Doordat deze luieremmer is gemaakt van gepoedercoat staat houdt het geen vieze geurtjes vast en is de emmer makkelijk schoon te maken. In de emmer passen standaard afvalzakken maar je kan ook speciale afvalzakken van UBBI kopen. Zo heb je biologische afbreekbare zakken en ook wasbare stoffen zakken. De bak is makkelijk te openen door het schuifsysteem en hierdoor ontsnappen er ook bijna geen geurtjes. Daarnaast is de luieremmer voorzien van een kinderslot, zo kan jouw kind niet bij de vieze luiers komen. De emmer is verkrijgbaar in 19 verschillende kleuren.

Veelgestelde vragen

Is een luieremmer nodig?

Het is makkelijk om na het verschonen van een vieze luier deze meteen in een luieremmer op de kamer weg te gooien. Zo hoef je telkens niet naar buiten en is ook ideaal voor mensen die niet makkelijk naar buiten kunnen.

Waar moet je op letten tijdens het kopen van een luieremmer?

Kijk goed naar het materiaal waarvan de luieremmer is gemaakt. Emmers van gepoedercoat staal absorberen geen vieze geurtjes en hoef je minder vaak schoon te maken. Luieremmers van kunststof moet je vaker schrobben omdat kunststof geur absorbeert.

Welke zakken moeten er in een luieremmer?

Je hebt van elk merk speciale luieremmers maar je kunt ook gewone vuilniszakken in een luieremmer stoppen.

Gehele lijst met de top vijf beste luieremmers