Een trap bij een voordeur

Je kind onbevangen boven laten spelen? Dan is een traphek een musthave, hierdoor kan je kind niet van de trap vallen en met het kinderslot is het hekje ook niet makkelijk te openen. Je kunt het traphekje ook onderaan de trap plaatsen, zodat je kind niet zelfstandig naar boven kan. Voor de veiligheid is een traphekje daarom onmisbaar, bekijk hieronder de vijf beste traphekken.

Lijst met de top vijf beste traphekken

Hauck traphek

Dit traphekje biedt kindvriendelijke veiligheid bij jou in huis. Het traphek is eenvoudig te bevestigen en wordt geklemd door druk op muren op zelfs op deuren. De breedte van het traphekje is geschikt voor 75-80 centimeter en heeft een handmatige tweeledige vergrendeling. Heb je een grotere openingen? Dan kun je een verlengstuk aanschaffen van Hauck. Je kunt het traphek met één hand openen en dichtdoen, zo kun je veilig de trap af met je kind op je arm.

A3 Baby & Kids traphek

Bescherm je kleintje tegen het verkennen van trappen en ongewenste ruimtes met dit traphek. Dit hekje is geschikt voor openingen van 75,5 tot 116 centimeter breed. Het is vrijwel onmogelijk voor kleine kinderen om het hekje te openen, aangezien er twee handelingen nodig zijn om het traphekje te openen. Deze handelingen kun je wel met één hand doen, zodat je veilig je kind door het hekje kan dragen. En je weet altijd of het hekje goed dicht zit door de indicator. Het traphek moet aan de muur worden gemonteerd.

Aerend traphek

Vermijd trapongelukken door het traphek van Aerend te installeren. Met dit oprolbare traphekje hou je ook nog alle ruimte over en heb je ook geen risico op struikelen over vervelende frames of staven. Daarnaast is het hekje met één hand te openen door de druk-draaiknop aan de bovenkant en gemakkelijk te sluiten door het handvat. Het traphek is makkelijk te reinigen en het materiaal verkleurd niet door de speciale UV-coating. Het veiligheidshekje is verkrijgbaar in de kleuren wit, grijs en zwart.

BabyDan traphek

Wanneer je kleintje begint rond te kruipen, is het aanschaffen van een traphekje een must. Zo hoef je niet de hele tijd achter je kind aan te lopen en creëer je veilige ruimtes in je huis. Het hekje kan tussen een deurkozijn of twee muren worden geplaatst, hierdoor hoef je niet te boren. Het is geschikt voor openingen van 73 tot 86 centimeter en met de bijgeleverde verlengstukken kun je het ook plaatsen in openingen tot 93,5 centimeter. Het traphekje kan in twee richtingen worden geopend en makkelijk te openen door één hand.

ADSafety traphek

Door dit traphek creëer je een veilige omgeving in je huis voor je kind. Het is een oprolbaar traphekje waardoor je veel ruimte bespaard. Het hekje past in een opening van maximaal 140 centimeter en kan ook worden geplaatst in een deuropening, trapopening en gangopening. Door de Push & Turn vergrendeling heb je extra veiligheid en is het onmogelijk voor je kind om het hekje te openen. Het traphek is beschikbaar in de kleuren zwart, grijs en wit en in de lengtes 140 centimeter en 180 centimeter.

Veelgestelde vragen

Waar moet je opletten bij een traphekje?

Dat je de juiste hoogte hebt qua hekje, dat het slot goed werkt en makkelijk te bedienen is, dat je kind niet tussen het hekje door kan en dat er geen uitsteeksels of randen aan het hekje zitten.

Wat is een veilig traphekje?

Het veiligste traphekje is een hekje waar je niet doorheen kunt kijken. Deze hekjes hebben dan ook geen onderdelen waar een kind op kan staan en zich kan verwonden.

Hoe lang gebruik je een traphekje?

Een traphek gebruik je meestal tot je kind 24 maanden is. Want daarna bestaat de kans dat je kind te lang of te zwaar wordt om nog tegengehouden te worden.

Gehele lijst met de top vijf beste traphekken