Beste wieg

Het is natuurlijk wel fijn dat je kindje een fijne plek heeft waar hij of zij heerlijk kan liggen. Het is belangrijk dat je kind genoeg rust op een dag en daarvoor kan een wieg ontzettend handig zijn. Je zoon of dochter kan hier heerlijk in rusten of slapen. Dit terwijl de wieg ook nog eens rustgevend kan bewegen.

Top 5 beste wiegen

Baninni wieg

De wieg van Baninni is van goede kwaliteit en ziet er ook nog eens erg mooi uit. De bijbehorende spullen kunnen erg makkelijk uitgewassen worden waardoor het wiegje altijd schoon blijft. De wieg zelf is 55 x 82 x 92 centimeter. De hoogte is verstelbaar zodat je hem op verschillende manieren kan gebruiken. Het bedje is voor baby’s tot en met 9 kg. Wat ook handig is aan deze wieg, is dat je hem aan je bed vast kan maken. Zo ligt je kindje toch nog een beetje bij je in bed maar ook weer in zijn of haar eigen bed.

BabyRace Wieg

Ben je opzoek naar een echt super lief en schattig wiegje voor jouw zoon of dochter? Dan is deze wieg echt perfect voor jou. Het wiegje is van hout en ziet er ontzettend schattig uit. Met strikjes en andere leuke details maakt het het nog mooier. Naast dat hij mooi is, is hij uiteraard ook van goede kwaliteit. Het bedje voldoet aan de veiligheidsnormen en ligt erg comfortabel. Hij is 60 x 90 x 90 centimeter en er zit een bijpassend matrasje van 60 centimeter bij.

Hauck Wieg

De wieg van Hauck is erg basic maar toch erg mooi en handig! Je kindje kan hier perfect in slapen en rusten. Hij is 57 x 70 x 90 centimeter. Je kan het bedje gemakkelijk opvouwen zodat je hem ook mee kan nemen. Daarnaast kan je hem ook ontzetten makkelijk weer in elkaar zitten. Het is en blijft een wieg dus schommelen kan hij ook. Verder zitten er ramen van gaas in zodat je je kindje altijd in de gaten kan houden. Ook je kindje kan dan naar buiten kijken wat een veiliger gevoel kan geven.

Chicco Wieg

Vind je het fijn als je baby bij je in bed ligt maar liever niet helemaal zelf los? Dan is deze wieg perfect. Je kan de zijkant van de wieg openritsen en deze kant kan je aan je bed zetten. Op deze manier slaapt je kindje toch bij je in bed maar dan wel op een veilige manier. Je kan hem of haar altijd in de gaten houden en je bent altijd dichtbij. De wieg kan ook normaal gebruikt worden. Hij is 94 x 81 x 69 centimeter. Er zit een bijpassen matras bij van 50 centimeter.

Soozly Wieg

Vind je het fijn dat je je kindje goed kan zien terwijl hij of zij aan het slapen is? Deze wieg van Soozly heeft ontzettend veel gaas. Hierdoor kan je je kindje goed in de gaten houden en kan hij of zijn zelf ook zien wat er allemaal gebeurd. De een vind het juist fijn om veilig in een dichte wieg te slapen terwijl een andere baby het juist fijn vind om te zien wat er gebeurd. Het bedje is gemakkelijk in te klappen en er zit een tas bij zodat je hem overal mee naar toe kan nemen.

Veelgestelde vragen

Hoelang kan je een wieg gebruiken?

Een wieg kan vaak wel drie tot zes maanden worden gebruikt. Dit ligt natuurlijk heel erg aan de wieg zelf. Veel wiegjes zijn namelijk verstelbaar en kunnen met je kindje mee groeien.

Wat is het verschil tussen een wieg en een ledikant?

Een wieg is veel lichter en gemakkelijk mee te nemen. Een ledikant is meer een bedje die je gewoon in de kamer laat staan. Zo kan een wieg dus handig zijn voor in je woonkamer en slaapkamer terwijl een ledikant vaak alleen in de slaapkamer staat.

Wat is een goede wieg?

Bij het kopen van een wieg moet je er op letten dat hij goed ventileert zodat je kindje genoeg lucht binnen krijgt. Uiteraard zijn wiegjes hier dan ook speciaal voor gemaakt. Verder moet hij natuurlijk niet te groot of te klein zijn.

De gehele top 5 beste wiegjes