Een mooi accessoires op het nachtkastje van je kind die ook nog eens functioneel is. Met een kinderwekker leer jij je kind een slaapritme aan en wordt jij ook niet meer zo vroeg wakker gemaakt.  Door de verschillende functies op de kinderwekker wordt het een feestje om wakker te worden. Onderstaande kinderwekkers zijn allemaal je geld waard en werken naar behoren, kies alleen nog een mooie wekker die ook past in de kinderslaapkamer.  

Lijst met de top vijf beste kinderwekkers

Luvion kinderwekker

Met deze kinderwekker leer je kindje wanneer het tijd is om uit bed te komen. Dit is belangrijk voor jouw slaap en leert je kindje wat tijdsbesef is. Je kan op de wekker een tijd instellen wanneer je kind het bed uit mag. Daarna moet jij aan je kindje vertellen dat hij of zij alleen uit bed mag gaan, wanneer je pinguïn is afgegaan. In de pinguïn zitten verschillende kleuren zoals de kleur geel. Die gaat een half uur voor dat de wekker gaat branden, zo weet je kindje dat hij of zij bijna uit bed mag. En wanneer de pinguïn groen wordt, mag het kindje echt uit bed gaan. Deze wekker maakt dus geen geluid en kan worden opgeladen door de meegebrachte USB-lader.

Daily Logix kinderwekker

Dit schaapje helpt jouw kindje een juist slaapritme aan te leren en is ook nog eens een handig nachtlampje. Op een eenvoudige manier laat de kinderwekker zien wanneer het tijd is om uit bed te gaan. Doormiddel van verschillende kleuren en het schapen gezichtje dat slaapt of wakker wordt op de ingestelde tijd. Wanneer het tijd is om te slapen, sluit het schaapje zijn ogen en wordt het beeldscherm donkerblauw. En als je kindje uit bed mag, zal de schaap zijn ogen openen, wordt de kinderwekker geel en speelt er een kinderliedje af. De tijden zijn zelf in te stellen en de kinderwekker heeft ook nog zeven helderheidsstanden.

Kadoing kinderwekker

Samen wakker worden met Konijn de kinderwekker. Leer je kindje een goed slaapritme aan en slaap zelf ook langer uit. Deze kinderwekker zit vol met verschillende functies en kan tegen een stootje door de siliconen hoes. De wekker heeft verschillende gezichtsuitdrukkingen met gekke geluiden, deze activeer je door op de wekker te tikken. Dit is een leuke functie maar door op de wekker te tikken, krijg je telkens iets anders. Als je 1x tikt, gaat het licht aan. Bij 2x tikken wordt het licht feller, bij 3x tikken gaat de wekker in verschillende kleuren, bij 4x tikken zet je een kleur vast en bij 5x tikken zet je het licht weer uit. Daarnaast is de alarmtijd makkelijk in te stellen en kies je een alarmgeluid. Het alarm gaat 1 minuut af en er zit ook een snooze functie van 5 minuten op.

Blooming Baobab kinderwekker

Leer je kind niet te vroeg opstaan met deze kinderwekker. Door middel van steeds feller licht op dit draakje, weet je kindje dat het tijd is om uit bed te gaan. Je kunt op de wekker twee alarm groepen instellen, zo kun je een alarm voor doordeweeks en voor het weekend instellen. Ook heeft deze wekker zes verschillende alarmgeluiden, laat je kind zijn eigen geluid uitkiezen en wissel regelmatig van geluid. En om als vast te leren klokkijken, spreekt deze wekker de tijd uit wanneer je op de wekker drukt. De wekker heeft ook een timer van 60 minuten, dit kun je gebruiken voor huiswerk of voor andere activiteiten. De kinderwekker is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren; roze, groen en blauw.

Riffaa kinderwekker

Deze kinderwekker laat je kind op het juiste moment wakker worden. De wekker is verkrijgbaar in negen verschillende kleuren en achtergronden. Het heeft een duidelijk alarm, dus ook geschikt voor diepe slapers. De wekker heeft geen sluimerknop waardoor je kind wordt gedwongen om in een keer op te staan. Daarnaast heeft de wekker geen tikgeluid, hierdoor heb je een goede slaapomgeving. Aan de achterkant zit een schakelknop voor nachtverlichting, zodat je kindje  ook ’s nachts de tijd kan zien. De wekker loopt op batterijen, deze zitten niet bij de wekker in.

Veelgestelde vragen

Vanaf welke leeftijd kun je een kinderwekker gebruiken?

Een kinderwekker wordt meestal rond de leeftijd van twee voor het eerst gebruikt.

Hoe wordt een kinderwekker opgeladen?

De meeste wekkers werken op een accu, deze moet dus opgeladen worden. Bij een kinderwekker op accu zal er ook een USB-lader bijzitten. Alleen de kinderwekker van Riffaa loopt op batterijen.

Hoe leg je een kinderwekker uit aan je kind?

Wanneer de kinderwekker binnenkomt, ga je de wekker samen met je kindje uitpakken. Daarna ga je hem samen installeren en laat je alle functies zien. Dan probeer je de wekker eerst een keer overdag uit en de volgende keer zet je de wekker wel op de slaapkamer neer. Vertel voor het slapen gaan nog een keer wat het kindje moet doen als de wekker afgaat.

Gehele lijst met de top vijf beste kinderwekkers