Laat je kindje veilig slapen op zijn zij met behulp van een zijligkussen. Door deze speciale zijligkussens blijft je baby in een comfortabele houding liggen en kan je baby niet omrollen. Hierdoor verklein je de kans op een afgeplat hoofdje, kan je kindje veilig ademen en kan je baby niet stikken in zijn eigen braaksel. Deze zijligkussens zijn geschikt voor baby’s tot 6 maanden oud.

Lijst met de top vijf beste zijligkussens baby

Domoo zijligkussen

Door de twee aan elkaar verbonden kussens zorgt de Domoo zijligkussen voor een goede zijligging en de kans op een afgeplat hoofdje minder. De kussens zijn in een driehoeksvorm en is geschikt voor baby’s tot zes maanden. Het lange gedeelte steunt de rug en het korte gedeelte zorgt er voor dat de baby niet wegrolt. De baby kan zijn handen en voeten vrij bewegen terwijl de baby in de zijligkussen ligt. Het kussen is beschikbaar voor in de wieg en in een ledikant, de kleur is wit en de hoes kan eraf gehaald worden.

NOVALITS zijligkussen

Laat je baby veilig naar dromenland gaan door dit zijligkussen. Dit kussen is geschikt voor baby’s tot zes maanden en is gemaakt van traagschuim. Een zijdelingse positie tijdens het slapen wordt aangeraden door doktoren en specialisten omdat het een afgeplat hoofdje voorkomt en dat je baby in zijn of haar braaksel stikt. Dit zijligkussen kun je in de breedte aanpassen door de eenvoudige sluitingsknoppen. De lange kant van het kussen geeft de perfecte ondersteuning aan de rug van je baby en door de korte zijde kan je baby niet wegrollen. Het kussen kan gebruikt worden in een babybedje maar ook in een kinderwagen.

BabyJem zijligkussen

Jouw kindje kan optimaal en veilig slapen dankzij dit zijligkussen. Het kussen is lichtgewicht en voorkomt dat je baby kan omrollen. Daarnaast is dit zijligkussen geschikt voor alle soorten bedjes. Door dat je kindje in een zijdelingse positie kan slapen, voorkom je een afgeplat hoofdje bij de pasgeboren baby. Ook kan je baby niet in zijn of haar braaksel stikken. Je kan de hoes van het zijligkussen halen en deze wassen, de hoes kan niet in de droger.

Meijers zijligkussen 

Dit kussen laat je baby comfortabel en veilig op de zij liggen, dankzij het speciale ontwerp. Door de sleep safe rolt je kindje niet om, maar kan zich wel vrij bewegen. De breedte is makkelijk aan te passen doordat er klittenband aan de kussens zit. De driehoeken hebben een waterafstotende hoes en is makkelijk te reinigen. Afwisseling van op de linker- en rechterzij slapen is ook belangrijk, zo voorkom je afplatting van het hoofdje van je baby. Het kussen is 160 gram en past in verschillende soorten bedjes.

Sevi baby zijligkussen

Met deze handige zijslaapkussen help jij je kindje aan een goede slaappositie. Bij baby’s wordt het aangeraden ze op hun zij te laten slapen, zodat ze makkelijk kunnen ademhalen. Met dit zijslaapkussen blijven ze op hun zij liggen maar kunnen ze nog wel bewegen met hun armen en benen. Het kussen kan in alle soorten babybedjes worden gebruikt, net zoals in een kinderwagen of in een draagzak. Het kussen is gemaakt van spons en bedekt met een katoen. De hoes is afneembaar en uitwasbaar. Dit zijslaapkussen is in verschillende kleuren beschikbaar, namelijk blauw, roze en wit. 

Veelgestelde vragen

Waar kan ik een zijligkussen in plaatsen?

Deze zijligkussens kunnen in elk bedje worden geplaatst. Daarnaast past een zijligkussen ook in een kinderwagen. En in sommige gevallen past een zijligkussen zelfs in je draagzak.

Waar is een zijligkussen goed voor?

Het zorgt dat je kindje een goede en veilige slaaphouding aanneemt. Hierdoor krijgt je kindje geen afgeplat hoofd, kan het niet stikken in zijn braaksel en kan die vrij ademen.

Wanneer mag mijn baby in een zijligkussen liggen?

Vanaf week 2 mag je baby in een zijligkussen liggen. Je mag een zijligkussen gebruiken tot 6 maanden.

Gehele lijst met de top 5 beste zijligkussens baby