Om de kwetsbare oren van jouw kindje te beschermen kun je gehoorbeschermers gebruiken. Zo voorkom je blijvende gehoorschade aan de oortjes van baby’s en jonge kinderen. Als je wilt dat jouw kindje tijdens een lange autorit of in een drukke winkel goed en langtijdig slaapt zijn gehoorbeschermers ook aan te raden. Zo worden ze bijna niet gestoord en niet wakker van ieder geluidje. Bekijk hier de top 5 beste gehoorbescherming.

5 Beste Gehoorbescherming

Alecto Gehoorbescherming

Deze gehoorbeschermer van Alecto is bedoeld voor kinderen vanaf 18 maanden. Aangezien de oren van kinderen door de ontwikkeling nog niet zo goed tegen harde geluiden kunnen is het handig om iets te hebben dat ze hiertegen beschermd. Dit is voornamelijk handig voor als je jouw kind meeneemt naar een vuurwerkshow of een ander evenement met luide muziek of geluiden. Deze Alecto gehoorbeschermers kan je kopen in veel verschillende kleuren.

Luvion Gehoorbescherming

Met deze gehoorbeschermers van Luvion zijn de oren van jouw kind goed beschermd. Deze zijn bedoeld voor kinderen vanaf 24 maanden. Gehoorbeschermers kunnen behalve voor evenementen met harde geluiden ook gebruikt worden voor een betere concentratie op school.

Alpine Gehoorbescherming

Door deze gehoorbeschermers zijn de oren van jouw baby en peuter goed beschermd. Deze kunnen meteen al door de allerkleinsten gebruikt worden. Dit komt door het ontwerp van deze beschermers. De hoofdband kan nooit te strak zitten en de hoofdband is ook zacht en elastisch. Je hebt varianten in verschillende kleuren.

Tuuti Gehoorbescherming

Deze gehoorbeschermers kan jouw kindje vanaf drie maanden gebruiken. Ga jij naar een drukbezochte plek of evenement, dan is het belangrijk om jouw kindje tegen dit bijbehorende lawaai te beschermen. Ook deze hoofdband is gemakkelijk verstelbaar, de binnen kant bevat kussentjes die comfortabel om de oren vallen.

Protectby Gehoorbescherming

Ook dit zijn goede gehoorbeschermers voor baby’s. Zo zijn ze op een comfortabele manier beschermd. De hoofdband is zacht en elastisch en daardoor fijn om in de slapen. Door de verstelbare bandjes passen deze op iedere baby.

Veelgestelde vragen

Waar moet je op letten bij het kopen van gehoorbescherming voor baby’s

Het is belangrijk dat de gehoorbescherming goed over de oren van jouw kindje passen. Ook is het belangrijk dat de band strak genoeg is dat de gehoorbescherming op blijft als het kindje beweegt tijdens het slapen bijvoorbeeld, maar niet te strak.

Waarom dragen baby’s gehoorbeschermers?

De oren van kinderen in ontwikkeling zijn erg kwetsbaar, daarom kunnen sommige harde geluiden al gehoorschade opleveren. Hier zijn gehoorbeschermers een goede optie voor. Ook als je jouw kindje meeneemt naar een druk restaurant of speeltuin is het handig om een gehoorbeschermer op te zetten, zo kan jouw baby zonder afleiding lekker doorslapen. Kinderen kunnen ook overprikkeld raken en gehoorbeschermer kan ook hierbij helpen.

Wat zijn de oorzaken van gehoorschade bij kinderen?

Omgevingsgeluiden zijn de hoofdreden van gehoorschade bij kinderen, maar zelfs door speelgoed kan dit gebeuren. Tijdens het spelen houden kinderen het speelgoed vaak bij hun oren en dit kan zeker schadelijk zijn. Ook zijn er steeds meer festivals en evenementen waar je met het hele gezin heen kan gaan. Hier wordt harde muziek en andere geluiden afgespeeld die schadelijk kunnen zijn.

Bekijk hier de volledige top-5