Is er een baby onderweg en heb je de babykamer nog niet ingericht? We geven je graag wat slaapkamer inspiratie om je baby kamer om te toveren tot een ontspannen, gezellige en babyvriendelijke kinderkamer.

Raamdecoratie en licht

Voor een baby is een slaapritme heel belangrijk. Licht speelt daarbij een belangrijke rol. Zoek de raamdecoratie op de slaapkamer daar dus goed op uit. Vitrage om het felle licht van buiten te dempen, gecombineerd met verduisterende raamdecoratie bijvoorbeeld om het licht helemaal buiten te houden. Als je dit dan ook nog combineert met dimbare verlichting heb je de ideale manier om het licht in de babykamer goed te regelen.

Papa / mama plekje

Als je een kindje hebt zal je er, zeker in het begin, een paar keer per nacht uit moeten. Om je kindje te voeden of omdat het niet kan slapen. Dan is het fijn dat je een eigen plekje in de kinderkamer hebt zodat je niet naar de woonkamer of je eigen slaapkamer hoeft. Een comfortabele stoel met een lekker dekentje, een tafeltje om de fles op te zetten, een lampje dat je gedimd aan kan zetten. Voordeel is ook dat je dan niet met je kindje het halve (koude) huis door hoeft om het in bed te leggen, met de kans dat het weer wakker wordt.

Ruimte

Laat ruimte over in de kinderkamer, bijvoorbeeld aan de muur of op de kasten. In de loop van de tijd komen er steeds meer spulletjes bij, zoals de eerste foto van je kindje, knuffels die je van vrienden krijgt, boekjes die je voorleest. Door een kinderkamer rustig in te richten heb je altijd ruimte voor een paar nieuwe spulletjes.

Kleurtje

Houd de kinderkamer rustig. Combineer drie basiskleuren en kies voor pasteltinten. De slaapkamer is tenslotte ook voor je kindje een plek om tot rust te komen, en zachte kleuren helpen bij het ontspannen.

Rust

Voorkom storende geluiden. Doe het raam dicht als er buiten een feestje is, zorg voor goede raamisolatie dat geluiden buiten houdt en zet geen elektrische apparaten die kunnen zoemen of brommen in de kinderkamer. Ook de tv beneden kan ‘doordreunen’ in de kinderkamer. Je kindje heeft rust nodig om te kunnen slapen en ontspannen.