Nu ben je er misschien nog niet mee bezig. Maar als jouw kindje straks gaat spelen, sta je voor de keuze: welk speelgoed is nou het leukste? Dat is nog niet zo eenvoudig, want het aanbod aan speelgoed is natuurlijk enorm. Als je een meisje hebt, moet je misschien eens een houten poppenhuis overwegen. Dat neemt binnen alle speelgoed een bijzondere plaats in. Want houten poppenhuizen vormen een betoverende wereld waar kinderen hun fantasie helemaal de vrije loop kunnen laten. En ze zijn nog super duurzaam ook…

Heel wat huizen op de markt…

Er zijn diverse soorten en modellen houten poppenhuizen beschikbaar, van knusse huisjes en moderne designwoningen tot uitgebreide villa’s met meerdere verdiepingen. Naast dit soort klassieke poppenhuizen is er ook aan bijzondere modellen geen gebrek, zoals kastelen, ziekenhuizen en woonwagens.

De huizen van populaire merken als Hape, Goki en Janod worden gemaakt van hoogwaardige houtsoorten en gaan door hun stevige constructie erg lang mee. Uiteraard worden er alleen veilige materialen en verven gebruikt, zodat je kind er ongestoord mee kan spelen.

Nieuwe bewoners voor je poppenhuis

Met een houten poppenhuis raak je nooit uitgespeeld, want je kunt het telkens blijven aanvullen met nieuwe inrichting. De mogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt je woonkamer, keuken, slaapkamer of badkamer bijvoorbeeld inrichten met leuke houten meubeltjes en accessoires, die voor elke kamer weer verschillend zijn. Denk aan gezellige lampen, potten en pannen voor in de keuken, een televisie of een eethoek voor in de woonkamer en nog veel meer. Ook aan huisdieren is gedacht, zoals honden en katten. Er is zelfs een compleet mini houten konijnenhok te koop. En voor de tuin zijn er miniatuur zwembaden en tuinsets. Op deze manier maak je het echt reuze gezellig in en om huis.

Spelen is leven

Spelen met een poppenhuis is meer dan spelen, het is leren leven. Door je kind te laten spelen stimuleer je de creativiteit, fijne motoriek en sociale vaardigheden van jouw kind. Via rollenspel kan jouw kind scenario’s uit het dagelijks leven nabootsen en zijn eigen verhalen creëren. Dit bevordert de emotionele en intellectuele ontwikkeling, en helpt jouw kind om zijnn omgeving beter te begrijpen en te verwerken​​.

Van kamer tot kasteel

Houten poppenhuizen variëren sterk in prijs, afhankelijk van de grootte, complexiteit en het merk. Als je genoegen neemt met een eenvoudig basismodel van een of twee kamers, kun je rekenen op een verrassend toegankelijke prijs. Maar denk je groter en ga je meer richting landhuis of kasteel met heel veel details, dan zal dat een hogere investering vergen. Zoek dus altijd naar de balans tussen kwaliteit en het budget dat past bij je wensen​​​​.