Dankzij een kolfapparaat kun jij jouw baby voorzien van moedermelk. Vooral een elektrisch kolfapparaat is handig: deze doet het werk voor je. Ook omdat je niet altijd de tijd kunt nemen om jouw baby borstvoeding te geven, of wellicht lukt het niet goed. Er bestaan verschillende kolfapparaten die jou een handje kunnen helpen, en daarvan zetten wij de zeven beste hieronder voor je op een rij.

Lijst met zeven beste kolfapparaten

BYER kolfapparaat

Het dubbele kolfapparaat van BYER is ideaal: beide borsten kunnen namelijk tegelijk gekolfd worden. Hierdoor gaat het kolven een stuk sneller en vervolgens komt de melk terecht in een babyflesje. Hierdoor kun je de melk meteen bewaren. Bovendien is de borstkolf doorzichtig, waardoor je goed in de gaten kunt houden hoeveel melk er is gekolfd. Dit apparaat werkt op stroom.

NurtureGoods kolfapparaat

Ook met het kolfapparaat van NurtureGoods kun je twee borsten tegelijkertijd kolven. Bovendien is deze kolf voorzien van een massage-technologie: hierdoor voelt het kolven aan als een massage. Hierdoor raakt de borst ontspannen waardoor er zelfs meer melk wordt geproduceerd. Dit apparaat werkt op batterijen.

Philips Avent kolfapparaat

Ben je op zoek naar een compact kolfapparaat dat je makkelijk kunt meenemen? Dan is het kolfapparaat van Philips Avent ideaal. Bovendien maakt dit apparaat bijna geen geluid, zodat je overal ongestoord kunt kolven. Daarnaast heeft dit apparaat meerdere standen en vormt het siliconen kussentje zich aan de tepel aan. Dit apparaat werkt op stroom.

Medela kolfapparaat

Het kolfapparaat van Medela is ook dubbel, waardoor je beide borsten tegelijk kunt kolven. Bovendien is dit een handig apparaat in gebruik, want je kunt de kolf makkelijk vasthouden in je hand. Ook kun je gebruikmaken van de Medela-app, waarop je de gegevens van het kolven in de gaten kunt houden. Dit apparaat werkt op stroom.

Noekie kolfapparaat

Het kolfapparaat van Noekie is stil, maar heeft wel een stevige zuigkracht. Je kunt zelf het zuigniveau instellen en ook het stimulatieniveau. Bovendien krijg je bij dit apparaat een ergonomisch flesje, twee zuigspenen, sluitende doppen en zes zoogkompressen. Zo kun jij met een gerust hart kolven. Dit apparaat werkt op stroom.

Youha kolfapparaat

Een compact kolfapparaat is die van Youha. Het is een enkele borstkolf, waardoor jij jouw handen vrij hebt. Ideaal, want als moeder zijnde heb je altijd genoeg te doen. Het apparaat heeft verschillende standen waardoor het kolven binnen no time gebeurd is. Bovendien werkt dit apparaat met een accu.

Pandam kolfapparaat

Dankzij het kolfapparaat van Pandam wordt het kolven een stukje eenvoudiger. Zo kun je zelf de borstkolf helemaal zelf instellen. Denk aan verschillende zuigniveaus en zuigstanden. Ook is het kolfapparaat erg stil: het heeft maar een geluidsniveau van twintig decibel. Bovendien is ook dit apparaat dubbel. Dit apparaat werkt op stroom.

Veelgestelde vragen

Hoe vaak mag je per dag kolven?

Het wordt aangeraden om minimaal zeven tot acht keer per dag te kolven. 

Hoe moet ik kolven?

Allereerst moet je jouw handen schoonmaken. Vervolgens kun je de borsten masseren en maak je het siliconen hoedje van het apparaat vochtig. Daarna stel je het kolfapparaat in, en laat je deze het werk doen. Je kunt in de tussentijd jouw borst masseren. 

Hoe lang mag ik moedermelk bewaren?

In de koelkast kun je moedermelk drie dagen bewaren. Op kamertemperatuur kun je de moedermelk maximaal vier uur bewaren, en in de diepvries kun je het maximaal zes maanden bewaren. Als je de moedermelk laat ontdooien, is het bij kamertemperatuur nog twee uur houdbaar. Je kunt het ook 24 uur in de koelkast bewaren. Maar let op, je mag ontdooide moedermelk niet opnieuw invriezen. 

Bekijk hieronder de volledige top-7 kolfapparaten