Ga je binnenkort met de kleine op vakantie, of gaat jouw kindje logeren bij opa en oma? In beide gevallen is een campingbedje een ideale uitkomst. Een wieg waar jouw kindje normaal gesproken in slaapt is onhandig om mee te nemen buitenshuis, in tegenstelling tot een compact campingbedje. Hieronder zetten wij de acht beste campingbedjes voor je op een rij.

Lijst met 8 beste campingbedjes

DERYAN campingbedje

Ben je op zoek naar een campingbedje van licht gewicht? Dan is het uitklapbare campingbedje van DERYAN ideaal. Dit bedje weegt namelijk maar 1,8 kilo, waardoor het ideaal is om mee te nemen. Daarnaast zal het bedje jouw kind bescherming bieden tegen de zon en insecten. Het is namelijk gemaakt van mesh. Je kunt een opblaasbaar matrasje in de dubbele bodem van het bed leggen. Dit zorgt ervoor dat jouw kind niet onder het matras kan kruipen.

Hauck campingbedje

Het campingbedje van Hauck kan overal mee naartoe. Je kunt het bedje opvouwen tot een klein pakket, en bovendien valt dit bedje in een lichte klasse. Zo is dit bedje 7,5 kilo. Het bedje heeft aan de zijkant kijkvensters gemaakt van mesh, zodat het én voldoende lucht geeft én jouw baby de omgeving in de gaten kan houden. Dit bed is geschikt voor kinderen tot en met vijftien kilo.

Ding campingbedje

Het campingbedje van Ding is in te klappen zoals de paraplumethode. Dat betekent dat jij het bedje in no time kunt opzetten wanneer hij of zij een dutje wil doen. Daarnaast heeft dit bedje standaardmaten zodat je altijd een ledikantmatras in het bedje kunt leggen van 60 x 120 centimeter. 

Qute campingbedje

Totdat jouw kindje vijftien kilo is kun je profiteren van het campingbedje van Qute. Ook dit bedje kun je eenvoudig opzetten en het heeft zelfs een oprolbare bodem. Hierdoor kun je het bedje opvouwen tot een klein pakket. Vervolgens kun je ‘m meenemen in de bijgeleverde draagtas. 

Titanium Baby campingbedje

Ben je op zoek naar een groot campingbedje? Dan is het bedje van Titanium Baby ideaal. Deze heeft namelijk een afmeting van 100 x 100 centimeter. Daarnaast heeft het campingbedje een verhoogde bodem zodat jij jouw kindje makkelijk uit het bedje kunt halen. Let op: deze bodem moet worden weggehaald zodra jouw kindje zes maanden oud is.

Safety 1st campingbedje

Dankzij het campingbedje van Safety 1st heeft jouw kindje een veilige slaapplek op reis. Dit bedje is namelijk erg stabiel en is voorzien van een matras van twee centimeter dik. Bovendien kun je het bedje eenvoudig in- en uitklappen zodat je ‘m overal mee naartoe kunt nemen. 

AeroMoov campingbedje

Binnen een paar seconden opgezet: dat is het campingbedje van AeroMoov. Dit bedje is een echte musthave voor in de tuin, op het strand of als logeerbed. Met zijn vijf kilo is het bedje makkelijk mee te nemen en bovendien is het bedje nog stevig ook. Het matras is gemaakt van PU-schuim, zodat jouw baby lekker comfortabel kan liggen. Daarnaast heeft het bed een waterdichte bodem, transparante zijkanten en een bijpassende draagtas.

Miniqa campingbedje

Het campingbedje van Miniqa is ook inklapbaar op een simpele manier. Vervolgens kun je het bedje meenemen in de bijgeleverde draagtas. Je kunt het bedje gebruiken totdat jouw kindje vijftien kilo is. De afmetingen van het bedje zijn 60 x 120 centimeter en heeft een gewicht van 8,6 kilo.

Veelgestelde vragen

Wat is het voordeel van een campingbedje?

Als jouw kindje gaat logeren of jullie gaan op reis, is een campingbedje erg handig. Deze zijn namelijk eenvoudiger te vervoeren dan een standaard bedje, en vaak kun je deze binnen enkele seconden in- en uitklappen.

Tot wanneer mag een campingbedje gebruikt worden?

Ten eerste is een campingbedje niet geschikt voor dagelijks gebruik. Vaak ondersteunen campingbedjes een gewicht tot en met vijftien kilo, dus dat is vaak tot een leeftijd van drie jaar.

Welk matras kan ik in een campingbedje leggen?

Vaak heeft een campingbedje al een matras. Wanneer het campingbedje dat niet heeft, is het belangrijk om de juiste maat matras te kopen die perfect past in een campingbedje. Vaak is dat 120 x 60 centimeter. Let er wel op dat je geen extra matras boven op het standaard matras hoeft te leggen: dit kan namelijk gevaarlijk zijn voor jouw kind.

Bekijk hieronder de volledige top-8 campingbedjes