Snel zwanger worden

Als jij en je partner besluiten dat je aan kinderen wil gaan beginnen en stopt met anticonceptie middelen wil je natuurlijk het liefst ook zo snel mogelijk zwanger zijn. Sneller zwanger worden is natuurlijk fijn, maar wordt niet wanhopig wanneer het even duurt. Indien beide partners gewoon gezond zijn zal de vrouw meestal binnen een jaar zwanger zijn. Je kan het lot echter wel een handje helpen. In dit artikel lees je wat je kan doen om de kans om sneller zwanger te worden kan vergroten.

Sneller zwanger worden door goede timing

Misschien is het bijvoorbeeld interessant om te weten dat één op de twee stellen het op de verkeerde dagen van de cyclus van een vrouw probeert. Wist je dat je slechts op enkele dagen per maand in verwachting kunt raken? Een goede timing kan dus al van groot belang zijn.

Als jij en je partner eenmaal besloten hebben om voor een kindje te gaan, wil je ook het liefst zo snel mogelijk een positieve zwangerschapstest zien. Wat kan je zelf doen om sneller zwanger te worden? Bij deze een aantal tips:

Houd je cyclus bij

Houd je maandelijkse cyclus bij en let op de signalen die je lichaam afgeeft. Soms is het moeilijk om deze signalen te herkennen. Je hebt er immers nooit aandacht aan besteed. En als je altijd anticonceptie hebt gebruikt, kan je lichaam behoorlijk in de war zijn door het jarenlange gebruik van hormonen. Zelfs als je gestopt bent met deze middelen, kan het nog een aantal maanden duren voordat je lichaam ervan hersteld is. Maar wees geduldig, de signalen die je lichaam afgeeft als je vruchtbaar zullen terugkomen. Je moet nu alleen nog ontdekken welke signalen dat zijn en hoe ze je kunt herkennen. Zo voelen veel vrouwen duidelijk hun eisprong door een scherpe pijn onder in de buik; dit wordt ook wel ovulatiepijn genoemd.

Weet wat je vruchtbare dagen zijn

Zorg dat je inzicht krijgt in je cyclus zodat je weet wanneer je vruchtbare dagen zijn. Hiervoor kun je een ovulatietest gebruiken. Om erachter te komen wanneer je kunt gaan testen, moet je de gebruikelijke lengte van je cyclus bepalen. De lengte van je cyclus is het aantal dagen vanaf de dag waarop je menstruatie begint (dag 1) tot en met de dag voordat je volgende menstruatie begint.De lengte van de cyclus verschilt per vrouw en kan bij dezelfde vrouw per cyclus verschillen. Als de lengte van je cyclus met meer dan drie dagen varieert, kies dan de kortste cyclus die je de laatste zes maanden hebt gehad om te bepalen wanneer je moet gaan testen.

Als je wilt beginnen met de ovulatietesten voordat je de lengte van je cyclus kent, raden we je aan om op dag 10 te beginnen. Zonder de lengte van je cyclus vast te stellen, is het echter mogelijk dat je je piek mist, omdat je bijvoorbeeld te laat bent gaan testen, of je hebt aanvullende teststaafjes nodig om je LH-piek waar te nemen. In de gebruiksaanwijzing van elke ovulatietest staat vermeld wanneer je kan beginnen met testen bij de verschillende lengtes van de cyclus.

Heb seks op het goede moment

Zorg dat je seks hebt voor de ovulatie en niet daarna. Nadat een vrouw ovuleert zal het eitje zal ongeveer 24 uur overleven. Spermacellen blijven echter gedurende drie tot vijf dagen in leven. Dit is de reden waarom het hebben van seks twee tot drie dagen voor de eisprong je kansen om zwanger te raken zal verhogen. Wacht niet met vrijen tot de dag van je eisprong. Het sperma van je partner zal langer overleven dan je eicel en je wilt natuurlijk niet een kans missen door te wachten;

Drie keer in de week seks

Zorg dat je zo’n drie keer per week met je partner vrijt. Zeker als je geen gebruik maakt van bijvoorbeeld ovulatietesten, is het voor veel vrouwen lastig om precies te weten wanneer je zwanger kunt raken. Door regelmatig te vrijen vergroot je je kansen op een snelle zwangerschap.

De juiste standjes

Eerlijk is eerlijk, over de onderstaande tips met betrekking tot de juiste standjes om de kans op conceptie te vergroten verschillen de meningen behoorlijk. Zeker is wel dat het in ieder geval geen kwaad kan om je aan de onderstaande punten te houden.

De missionarishouding zou meest kans op succes geven, omdat hierbij de penis het dichtst bij de baarmoeder komt. Ook op zijn hondjes is een absolute aanrader voor wie zwanger wil worden. De zij aan zij houding is makkelijk aan te nemen, en wordt aangeraden aan mensen die kampen met overgewicht of rugproblemen.

Standjes waarbij de vrouw bovenop zit zijn minder geschikt, omdat het sperma dan minder makkelijk zijn weg naar de baarmoeder vindt. Ook zittend of rechtstaand vrijen vermindert de kans op bevruchting.

Blijf na het vrijen een tiental minuten op je rug liggen waardoor de zaadcellen de kans krijgen om hun werk te doen. Om de zwaartekracht een handje te helpen kan je tijdens het vrijen en daarna een kussen onder je billen leggen.

Een orgasme bij de vrouw zou de kans op bevruchting vergroten, door de samentrekkingen die ermee gepaard gaan wordt het sperma voortgestuwd naar de baarmoeder. Een reden te meer om je liefdesspel boeiend te houden.

Let op bij het gebruik van glijmiddel

Wanneer je zwanger wil worden neem je het best niet zomaar een glijmiddel, veel glijmiddelen hebben een zaaddodende werking. Er bestaan wel glijmiddelen die de vochtigheid, de zuurtegraad en het zuurstofgehalte van de vagina bevorderen en daardoor de kans op bevruchting verhogen.

Eet gezond

Zorg dat je gezond gaat eten. Je kan nu niet alleen maar aan jezelf denken. En dat je voor twee moet gaan eten, is een fabeltje. Focus je op wat je eet en niet op hoeveel je eet. Het eten van goede vetten is bijvoorbeeld belangrijk voor je voorplantingssysteem. Als je te weinig hiervan binnenkrijgt, produceert je lichaam geen hormonen. Het zelfde geldt voor het eten van teveel slechte vetten. Zo is het bijvoorbeeld bewezen dat volle zuivelproducten vrouwen kunnen helpen om zwanger te worden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

One reply on “Snel zwanger worden”

  • […] cyclus seks hebben. Een ovulatietest is dus een goed en relatief goedkoop hulpmiddel om de kans om sneller zwanger te worden te […]