Wanneer je graag in verwachting wilt komen van een kind is het natuurlijk belangrijk om te weten wanneer je het, het beste kunt proberen. Zo zijn er genoeg manieren en trucjes om dat uit te vogelen. Maar een van de makkelijkste manieren is toch wel een ovulatietest. Deze laat jou namelijk precies zien wanneer je moet ovuleren. Je hebt twee verschillende soorten ovulatietesten, je kunt er namelijk achter komen door middel van een urinetest of je kunt gebruik maken van de vruchtbaarheidsmonitor. Hieronder lees je alles over de beste ovulatietesten.

Lijst met de top vijf beste ovulatietesten

Clearblue ovulatietest

De ovulatietest van Clearblue is erg betrouwbaar. Er zijn meerdere vrouwen die er al gebruik van hebben gemaakt. Je weet namelijk door middel van deze test precies wanneer je zwanger zou kunnen worden. Niet iedereen die een ovulatietest gebruikt wordt daarop natuurlijk direct zwanger, maar de kans wordt wel een stuk groter. Deze test van Clearblue is een van de enige testen die meestal vier vruchtbare dagen kan bepalen. Heel handig dus als je aan het wachten bent op een kleine!

Sensitest ovulatietest

Deze ovulatietest van Sensitest is een super goede test. Hij kan namelijk heel accuraat vertellen wanneer je ovulatie is en wanneer je dus een hogere kans hebt om zwanger te worden. In de verpakking zitten maar liefst 48 ovulatietesten, dus prijs-kwaliteit verhouding is zeer goed. De test is erg gevoelig en het kan dus meteen zien of je zwanger bent.

VidaMore ovulatietest

Deze handige ovulatietest van VidaMore is ideaal om erachter te komen wanneer je moet ovuleren en wanneer je dus de grootste kans hebt om zwanger te worden. In het pakket zitten maar liefst veertig ovulatietesten die je kunt gaan gebruiken. Verder zit er ook nog een cup in het pakket waar je in moet plassen. Alles zit erop en eraan. Deze test is ook betrouwbaar en laat je precies zien wanneer de hoogste kans is om zwanger te worden.

2-BeSure ovulatietest

2-BeSure heeft nu een extra sensitieve ovulatietest waardoor je goed kunt zien wanneer je gaat ovuleren of wanneer je aan het ovuleren bent. Door middel van deze test weet je precies wanneer de kans om zwanger te worden het hoogste is. In deze verpakking zitten maar liefst 24 ovulatietesten en er zit ook een gratis zwangerschapstest bij. Dat is dus erg handig, je kunt namelijk ook direct weten wanneer je zwanger bent geworden. Deze testen zijn speciaal gemaakt voor vrouwen die een laag LH-waarde hebben. Deze test vangt dan als nog op of je aan het ovuleren bent.

Telano ovulatietest

De ovulatietest van Telano is erg betrouwbaar om te meten wanneer je aan het ovuleren bent. Naast dat je kunt zien wanneer je aan het ovuleren bent kun je ook een ovulatiekalender bijhouden. Zo weet je precies wanneer je moet ovuleren. Dit alles zit al bij het pakket van Telano in. Niet alleen een kalender en een ovulatietest zit in de verpakking, er zit namelijk ook nog een zwangerschapstest in de verpakking. Ideaal voor als je direct wilt weten of je zwanger bent geworden.

Veelgestelde vragen

Hoelang na een positieve ovulatietest kun je zwanger worden?

De avond van een positieve ovulatietest kan het zeker al raak zijn. Wees daarom ook goed voorbereid.

Hoe vaak moet je een ovulatietest doen?

Voor goed resultaat raadden we aan om twee keer per dag een ovulatietest te doen, eentje in de ochtend en eentje in de avond.

Waar moet ik opletten voor het doen van een ovulatietest?

Het is belangrijk dat je voor het doen van een ovulatietest niet teveel drinkt, dit kan namelijk de uitslag beïnvloeden.

Gehele lijst met de top vijf beste ovulatietesten