10 dingen die je zeker moet doen tijdens je zwangerschap

Op het moment dat je zwanger bent, verandert er een hoop in je leven. En na de bevalling verandert er nog meer. Je hebt opeens een kindje waar je voor moet zorgen, en je zal dan zeker minder tijd hebben voor jezelf. Het is dan ook tijdens je zwangerschap hét moment om nog een aantal dingen te doen, waar je na de geboorte van je zoon of dochter geen tijd meer voor hebt, of veel minder tijd voor hebt. Dus wij zetten graag de 10 dingen die je zeker moet doen tijdens je zwangerschap op een rijtje.

Verwendag

Plan een dagje waarin je jezelf optimaal laat verwennen. Je kan hier natuurlijk ook meerdere dagen van maken. Ga eens lekker naar de kapper waar je een totaalbehandeling ondergaat, breng eens een bezoek aan de sauna of laat je nagels lekker doen. Op het moment dat jouw kindje geboren is, kan je deze verwendagjes wel een tijdje vergeten. En je hebt het tijdens je zwangerschap al druk genoeg met babynamen bedenken, shoppen en de babykamer inrichten. Zeker nu kan je dus ook wel een verwendag gebruiken!

Uitslapen

Geniet er tijdens je zwangerschap nog maar van dat je kan uitslapen. Vanaf het moment dat jouw baby is geboren, is de kans erg klein dat je nog kan uitslapen. En de periode waarin je niet meer kan uitslapen, duurt behoorlijk lang! Na de geboorte zou je de dagen ook nog kunnen verdelen. De ene dag ga jij ’s nachts je bed uit en haal je de baby ’s morgens uit bed, de dag erop neemt jouw partner die taken op zich. Dus wil je nog genieten van heerlijk lang luieren in bed en lekker uitslapen? Pak die kans nu je nog zwanger bent!

Zwangerschapswiki - Invulboekjes

Schoonmaken

Waarschijnlijk sta je raar te kijken dat schoonmaken in de top 10 staat van dingen die je nog moet doen tijdens je zwangerschap. Mocht je het nog niet gemerkt hebben, dan komt het nog wel: nesteldrang. Elke zwangere vrouw krijgt op een gegeven moment te maken met nesteldrang. Alles moet blinkend schoon zijn voor als de baby geboren wordt. Zolang het lichamelijk nog gaat, geef je vooral over aan die nesteldrang en het schoonmaken. Dat zal je naderhand een uitgerust gevoel geven en je zal lekkerder slapen als je weet dat alles schoon en gereed is op het moment dat de bevalling zich zal aandienen!

Ga lekker winkelen tijdens je zwangerschap

Op het moment dat je een baby in huis hebt, kan je minder makkelijk een hele dag shoppen. Je moet de baby meenemen, flesjes, luiers, speeltjes enzovoort. Ook moet je nog rekening houden met het slapen van je kindje. En baby’s en kleine kinderen weten het altijd zo uit te zoeken dat als jij lekker wilt gaan shoppen, zij een drammerige bui hebben of geen zin hebben om mee te gaan. Tijdens je zwangerschap is dan ook het meest geschikte moment om te gaan shoppen. Natuurlijk kan je dingen voor jezelf kopen, maar ook zijn er veel dingen die je nog voor je baby moet kopen. Wat dacht je van die prachtige babykleertjes? Ook moet er nog een kinderwagen, babykamer, autostoeltje en verzorgingsproducten gekocht worden. Wist je dat er op internet hele handige babyuitzetlijsten te vinden zijn waar alles op staat wat je voor jouw baby moet kopen?

Ga eens lekker koken

Als je zwanger bent, is het slim om flink te gaan koken, en een voorraad diepvriesmaaltijden aan te leggen. Op het moment dat jouw kindje namelijk geboren is, kan je haast niet meer normaal koken. Het lijkt wel alsof de meeste baby’s juist het moment dat jij gaat koken uitkiezen om te gaan huilen. Of jouw baby besluit tijdens het koken om eens lekker te gaan poepen of spugen, of hij heeft opeens enorme honger! Door alvast een vriezer te vullen met diepvriesmaaltijden, kan je tijdens die momenten als jouw baby geen zin heeft, makkelijk een maaltijd uit de diepvries trekken en in de magnetron zetten.

Plan een meidenavond

Plan tijdens je zwangerschap nog een meidenavond met je vriendinnen. Na de geboorte van jouw kindje blijf je ze natuurlijk nog steeds zien, maar doordat je dan de verantwoordelijkheid hebt over een kind, zit een spontane meidenavond er niet meer in. Ga als je zwanger bent dus nog even lekker met de meiden op stap en maak er een gezellige dag en avond van!

Samen romantisch met je partner

Op het moment dat jullie kindje geboren is, zullen jij en je partner nog maar weinig tijd voor elkaar hebben. Jullie moeten wennen aan de nieuwe gezinssituatie, er is opeens een baby die jullie nachtenlang uit de slaap houdt en de vermoeidheid slaat zeker weten toe. Daarom is het slim om tijdens je zwangerschap nog een romantisch samenzijn met je partner te regelen. Ga eens samen dineren bij kaarslicht, maak een romantisch uitje samen en doe vooral de dingen die jullie leuk vinden om te doen.

Op en Top Zwanger

Babykamer inrichten

Tijdens je zwangerschap kan je helemaal los gaan met de inrichting van de babykamer. Zo kan je een leuke kleur verf of prachtig behang uitzoeken. Ook heb je een bedje, commode en kast nodig voor je baby. En wat dacht je van de leuke lampen die je kan kopen voor op de babykamer, een mobile voor boven het bed of leuke knuffeltjes voor op de bedrand. Je kan de babykamer volledig inrichten zoals jij en je partner dit willen. Weet je wat nog leuker is? Je kan je partner ook lekker aan het werk zetten om de zware klussen op zich te nemen.

Lees dat goede boek!

Wanneer jouw leven compleet in het teken staat van een pasgeboren baby, heb je geen tijd meer om een goed boek te lezen. Tijdens je zwangerschap heb je dus reden genoeg om die goede boeken te lezen die je al een tijdje op de plank hebt liggen. Na de geboorte zal het er héél lang niet meer van komen dat je lekker op de bank kan zitten met een goed boek en een kop warme thee.

Maak veel foto’s

Het is een leuk aandenken om veel foto’s van jouw groeiende, zwangere buik te maken. Zo kan je elke week of elke maand foto’s maken van je buik, in dezelfde positie. Maar ook foto’s waarop oudere kinderen met jouw buik knuffelen, of jouw partner die een kus op jouw buik geeft zijn foto’s die dierbare herinneringen zullen vormen. Je zwangerschap is een bijzondere tijd, het is dan ook fijn om later foto’s te hebben die je aan deze periode herinneren.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.