Zwangerschap en je zorgverzekering

Tegen de jaarwisseling is het altijd goed om je zorgverzekering eens onder de loep te nemen. Elk jaar verandert er weer veel met betrekking tot de zorgverzekering. Het kan geen kwaad om elk jaar even te kijken of veranderingen invloed hebben op jouw persoonlijke situatie en of je zorgverzekering nog altijd aansluit bij je wensen. Zorgverzekering en zwangerschap

Als je zwanger bent of voor het aankomende jaar plannen hebt met betrekking tot gezinsuitbreiding zal je meer gebruik van zorg gaan maken. Daarom is het erg belangrijk om te kijken wat jouw zorgverzekeraar op het gebied van kraamzorg en andere aan zwangerschap gerelateerde zorg vergoed.

Omdat een zwangerschap natuurlijk nooit echt te plannen is, is het ook goed om te kijken hoe flexibel je zorgverzekering is. Het is belangrijk om te weten of je ook in de loop van het jaar nog de mogelijkheid hebt om je zorgverzekering uit te breiden met aanvullende modules. Dit is namelijk lang niet bij alle zorgverzekeraars het geval.

Laatste kans om je zorgverzekering te vergelijken

Oudejaarsdag is de laatste dag dat je je zorgverzekering kunt vergelijken en over kan stappen voor het aankomende jaar. Zeker als je zwanger bent of inmiddels kinderen hebt is het echt de moeite waard om in ieder geval een vergelijking te doen. Dit kost je hooguit een paar minuten en kan je veel geld schelen. 

Zorgverzekeringen vergelijken

Om het wat gemakkelijker te maken zijn er verschillende vergelijkingssites waar je alle zorgverzekeringen met elkaar kunt vergelijken. Buiten het feit dat het erg handig is om alle zorgverzekeringen op één site te kunnen vergelijken kan je er in veel gevallen ook nog geld mee besparen. De grote vergelijkingssites van Nederland hebben vaak afspraken gemaakt met verzekeraars, waardoor zij jou een korting kunnen bieden als je via hun site overstapt.

Zorgtoeslag

Als je zorgtoeslag wilt ontvangen voor het betalen van de zorgverzekering dan moet je voldoen aan een aantal voorwaarden. Als je in aanmerking komt voor het ontvangen van zorgtoeslag dan kan dit aardig schelen in je portemonnee voor het betalen van je maandelijkse premie. Check hier de voorwaarden voor het aanvragen van zorgtoeslag. Als je voldoet aan de voorwaarden die vooral gericht zijn op inkomen en vermogen dan kun je vervolgens zorgtoeslag aanvragen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.