zwanger worden met ivf

Als zwanger worden op de natuurlijke manier maar niet wil lukken, maken veel stellen uiteindelijk de keuze om gebruik te gaan maken van vruchtbaarheidstechnieken, zoals ivf. Uit gegevens van de Nederlands Gynaecologievereniging (NVOG) blijkt dat je in dat geval het beste naar het VUmc in Amsterdam kunt gaan voor een ivf-behandeling. Vrouwen die daar een behandeling hebben ondergaan blijken namelijk de grootste kans te hebben om zwanger te raken.

In 2012 werden er in heel Nederland 4892 baby’s geboren met behulp van een ivf-behandeling. Het VUmc blijkt dus in 2012 het meest succesvolle ziekenhuis te zijn in het uitvoeren van de behandeling: in 37.2 procent van de gevallen leidde de behandeling tot een succesvolle zwangerschap bij de vrouw.

Een ander ziekenhuis in Amsterdam, het Amsterdam Medisch Centrum (AMC) heeft opvallend genoeg de laagste slagingskans: 24% van de vrouwen die daar een ivf-behandeling onderging werd uiteindelijk (succesvol) zwanger.

Het gemelde percentage succesvolle zwangerschappen is uiteraard afhankelijk van diverse factoren. Hierbij moet je denken aan de leeftijd van de vrouw die probeert zwanger te raken, hoe lang ze al probeert om zwanger te raken, of ze eerder al eens zwanger is geweest en of er eventueel sprake is van eerdere ivf-behandelingen. Sommige centra waar ze ivf-behandelingen uitvoeren, zijn ook gespecialiseerd in complexe technieken. In dat geval kan het slagingspercentage soms iets lager zijn.

Al met al boekt het VUmc positieve resultaten. Wellicht kunnen andere ziekenhuizen hier nog iets van leren.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.