Sneller zwanger als je moeder in de buurt woont

sneller zwanger in de buurt van zwangere vrouwenUit onderzoek blijkt dat je als vrouw een grotere kans hebt om sneller zwanger te worden als je moeder bij je in de buurt woont. Het onderzoek werd gedaan aan de University of Essex. De gegevens van 2000 vrouwen werden geanalyseerd. De deelnemende vrouwen moesten de onderzoekers informatie verschaffen over hun relatie met hun eigen familie, hun schoonfamilie en hun vrienden. De resultaten van het onderzoek lieten een verrassend resultaat zien.

Als de onderzoekers de gegevens van twee vrouwen die zwanger wilden worden en die dezelfde leeftijd, hetzelfde inkomen en dezelfde sociale klasse hadden met elkaar vergeleken, bleek dat de vrouw wiens moeder in de buurt woonde, sneller zwanger raakte.

Waarom worden vrouwen sneller zwanger als hun moeder in de buurt woont?

Nu rijst natuurlijk de vraag hoe deze resultaten verklaard kunnen worden. De onderzoekers hebben hier natuurlijk over nagedacht en een theorie hierover ontwikkeld. Volgens hen zou het zo kunnen zijn dat het voor vrouwen die zwanger willen worden een prettig idee is dat er iemand in de buurt woont die de kinderen kan opvangen. Een psychische verklaring dus, want op deze manier zou het de psychische bereidheid om zwanger te worden voor deze vrouwen stimuleren.

Fenomeen was al langer bekend in ontwikkelingslanden

Een verrassend resultaat. Het was al bekend dat in ontwikkelingslanden de nabijheid van naaste familie erg belangrijk is voor vrouwen die kinderen willen krijgen. Het ging hier dan om bevolkingsgroepen waar sprake is van een hoge vruchtbaarheid en die beschikken over beperkte middelen. Nu blijkt dus dat hetzelfde resultaat geldt voor de moderne, ontwikkelde landen. Landen waar sprake is van een enorme ontwikkeling op technologisch gebied.

Slecht nieuws dus voor mannen die niet zo’n goede relatie hebben met hun schoonmoeder en haar liever niet al te dicht in de buurt willen hebben. Maar je moet er natuurlijk iets voor over hebben als je samen met je vriendin of vrouw besluit een gezinnetje te gaan stichten.

Reageer op dit artikel

Lees ook : 12 foute zwangerschapsaankondigingen