Sneller zwanger als je moeder in de buurt woont

Uit onderzoek blijkt dat je een grotere kans hebt om sneller zwanger te worden als je moeder bij je in de buurt woont. Het onderzoek werd gedaan aan de University of Essex. De gegevens van 2000 vrouwen werden geanalyseerd. De deelnemende vrouwen gaven informatie over hun relatie met hun eigen familie, schoonfamilie en vrienden. De resultaten van het onderzoek lieten een verrassend resultaat zien.

Wanneer twee vrouwen met dezelfde leeftijd, hetzelfde inkomen en dezelfde sociale klasse de wens hadden zwanger te raken, dan werd de vrouw wiens moeder in de buurt woonde dat als eerste. Je moeder dichtbij lijkt daarmee te bepalen hoe snel je zwanger wordt. Waarom is dat zo?

Waarom worden vrouwen sneller zwanger als hun moeder in de buurt woont?

Nu rijst natuurlijk de vraag hoe deze resultaten verklaard kunnen worden. De onderzoekers hebben hierover nagedacht en een theorie ontwikkeld. Volgens hen zou het zo kunnen zijn dat het voor vrouwen die zwanger willen worden een prettig idee is dat er iemand in de buurt woont die de kinderen kan opvangen. Een psychische verklaring dus, want op deze manier stimuleert het de psychische bereidheid om zwanger te worden.

Fenomeen was al langer bekend in ontwikkelingslanden

Een verrassend resultaat. Het was al bekend dat in ontwikkelingslanden de nabijheid van familie belangrijk is voor vrouwen die kinderen willen krijgen. Het gaat hier dan om bevolkingsgroepen waar sprake is van een hoge vruchtbaarheid en die beschikken over beperkte middelen. Nu blijkt dus dat hetzelfde resultaat geldt voor de moderne, ontwikkelde landen. Landen waar sprake is van een enorme ontwikkeling op technologisch gebied.

Slecht nieuws dus voor mannen die niet zo’n goede relatie hebben met hun schoonmoeder en haar liever niet al te dicht in de buurt willen hebben. Maar je moet er natuurlijk iets voor over hebben als je samen besluit een gezinnetje te gaan stichten.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.