Vrouw ontdekt zwangerschap na coma maar wie is de vader

Een opmerkelijk verhaal: een vrouw kreeg een zwaar ongeluk waardoor ze in het ziekenhuis belandde. Haar overlevingskansen leken erg klein en ze lag 12 weken in een coma. De artsen hadden niet de verwachting dat de vrouw het ongeluk overleven zou, haar verwondingen waren zeer ernstig. Toch ontwaakte de vrouw uit haar coma en kreeg daarna bijzonder nieuws te horen: ze bleek zwanger te zijn. Een probleem was alleen dat ze zich absoluut niet kon herinneren wie de vader van haar kindje was. Ze leed aan zwaar geheugenverlies, ze was alles kwijt wat de afgelopen drie jaar gebeurd was in haar leven. Geen man, geen relatie, geen seksueel avontuur bleek ze zich te kunnen herinneren.

Zwangerschap niet ontstaan tijdens de coma

De artsen hadden vlak na het ongeluk de zwangerschap van de vrouw al ontdekt. Ze wisten echter niet wat ze met dit nieuws aan moesten. Gezien de benodigde rugoperatie, was een abortus volgens hen de juiste keuze. Maar ze konden het de vrouw uiteraard niet vragen en wilden de beslissing ook niet voor haar nemen. Ook de moeder van de vrouw durfde de knoop niet door te hakken en besloot haar dochter de keuze te laten maken als ze zou ontwaken uit haar coma.

Deze beslissing was erg moeilijk en bracht ook de nodige risico’s mee. Het verloop van een coma is uiteraard moeilijk te voorspellen. Je weet niet of iemand weer ooit ontwaakt. En als dat wel het geval is, kan de persoon in kwestie in een zeer slechte toestand verkeren.

Eind goed al goed

Toen de vrouw uit haar coma ontwaakte, was ze uiteraard erg verrast. Maar ondanks haar lichamelijke beperkingen, besloot ze om het kindje te houden. Een moeilijke en dappere beslissing met de nodige gevolgen. De vrouw had door het ongeval erg veel pijn en kon uiteraard door de zwangerschap geen zware pijnstillers nemen. Door de gebroken rug en de hersenbeschadiging was een natuurlijke bevalling uitgesloten; het risico op complicaties zou te groot zijn. Afgelopen mei beviel de vrouw via een keizersnede van haar zoontje. Het jongetje maakt het goed en zijn moeder hoopt binnenkort een operatie aan haar rug te ondergaan, waardoor ze in de toekomst hopelijk samen met haar zoontje zal kunnen lopen.

De vader van het jongetje heeft zich overigens tot op de dag van vandaag nog niet gemeld.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.