Afvallen na de zwangerschap

Tijdens de zwangerschap komt een vrouw gemiddeld 10 tot 20 kilo aan. Dit lijkt een hoop, maar afvallen na de zwangerschap gaat bij de eerste kilo’s vrij gemakkelijk. De overgebleven kilo’s zijn vaak een lastiger verhaal. Lees hoe je op een verantwoorde manier ook die laatste kilo’s weer kwijtraakt.

Een vrouw verliest na de bevalling veel kilo’s door de geboorte van de baby. Hiernaast verliest ze ook de placenta en het vruchtwater. Dit allemaal samen is al goed voor 5 à 6 kilo. De overgebleven kilo’s bestaan vooral uit vet en vocht wat vast wordt gehouden tijdens de zwangerschap. Het is namelijk een natuurlijk verschijnsel dat het lichaam van de moeder extra vet op slaat tijdens haar zwangerschap. Dit zijn reserves voor de baby.

Daarnaast is bloedvolumetoename ook een boosdoener wat betreft gewichtstoename. De baarmoeder en borsten worden namelijk groter tijdens de zwangerschap. In sommige gevallen helpt het geven van borstvoeding bij afvallen na je zwangerschap.

Methode voor afvallen na de zwangerschap

Niemand zal er na de zwangerschap direct strak uitzien. Afvallen na je zwangerschap gaat bij de eerste kilo’s zo goed als vanzelf. De baarmoeder zal slinken, het bloedvolume vermindert en ook het vastgehouden vocht zal weg gaan. Maar dan resteren er nog een paar overgebleven kilo’s. Hoe pak je die aan?

Afvallen na de zwangerschap gaat bij sommige vrouwen erg snel door het geven van borstvoeding. Dit heeft te maken met de energie die er in het geven van borstvoeding wordt gestoken. Het is per persoon verschillend of het ook daadwerkelijk gewichtsverlies tot gevolg heeft.

Moeite om op oude gewicht te komen

Een groot aantal vrouwen worstelt met de overgebleven zwangerschapskilo’s. Borstvoeding kan bij sommige vrouwen tot gewichtsverlies leiden, maar bij andere vrouwen kan het juist aanzetten tot meer eten. Het geven van borstvoeding kost een hoop energie. Door middel van eten kan de energie weer worden aangevuld. Wanneer er te veel energie het lichaam binnenkomt zal de teller van de weegschaal nog meer omhoog gaan. Kies wat vaker voor gezonde producten zoals veel groentes, fruit en mager vlees en laat die patatjes en snoepjes even een tijdje staan.

De laatste zwangerschapskilo’s kwijtraken in de sportschool

Afvallen na de zwangerschap gaat gepaard met voldoende beweging. Wil je die laatste kilo’s verliezen? Dan zal je toch echt aan de bak moeten. Neem bijvoorbeeld een abonnement op de sportschool. Dit is niet alleen goed voor gewichtsverlies, maar is ook een vorm van ontspanning. Is de sportschool niet je ding? Ga dan regelmatig een grote ronde wandelen met de baby of een vriendin.

Ook gezond eten helpt natuurlijk om je overtollige zwangerschapskilo’s kwijt te raken.

Meestal zal afvallen na de zwangerschap tot je oude gewicht ongeveer 9 maanden duren. De kilo’s die er in de gehele zwangerschapsperiode zijn aangekomen, moeten er ook weer af. Gedurende het aantal maanden dat de kilo’s eraan zijn gekomen, zal ook het aantal maanden zijn wat nodig is om weer af te vallen. Probeer terug op het gewicht te komen van voor de zwangerschap. In geval van overgewicht kunnen er misschien nog een paar kilootjes meer af.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.