Snurken tijdens zwangerschap risico voor verhoogde bloeddruk

Vrouwen die last krijgen van snurken tijdens de zwangerschap hebben een verhoogde kans te hebben op pre-eclampsie (zwangerschapsvergiftiging). Een ander risico is daarnaast een verhoogde bloeddruk.

Wetenschappers van de University of Michigan hebben hier onderzoek naar gedaan. Meer dan 1700 vrouwen deden mee aan het onderzoek. Zo’n 25% van deze vrouwen ging voor het eerst snurken tijdens de zwangerschap. Deze vrouwen bleken tweemaal zoveel kans te hebben op een verhoogde bloeddruk. De resultaten van het onderzoek laten zien dat vrouwen die nooit snurkten voor hun zwangerschap en dat tijdens die periode voor het eerst gaan doen, vaker last hebben van zwangerschapshypertensie en zwangerschapsvergiftiging. De resultaten van het onderzoek zijn gepresenteerd in het American Journal of Obstetrics and Gynecology.

De onderzoekers kwamen tot de conclusie dat snurken een rol blijkt te spelen bij het ontwikkelen van problemen met de bloeddruk. In het onderzoek is rekening gehouden met eventuele andere risicofactoren.

Een hoge bloeddruk tijdens de zwangerschap bloeddruk of van zwangerschapsvergiftiging kan leiden tot baby’s met een lager geboortegewicht. Daarnaast is er een verhoogd risico op een vroeggeboorte of op complicaties.

Volgens de onderzoekers kan het aanpakken van slaapproblemen tijdens de zwangerschap ervoor zorgen dat 19% van de problemen met de bloeddruk voorkomen kan worden.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.