Met de zomerse temperaturen is het heerlijk om verkoeling op te zoeken: of dat nou aan het strand is, of bij het zwembad. Bovendien zullen jouw kinderen hier vast volop van kunnen genieten. Maar om veilig met jouw kindje te kunnen zwemmen zijn zwembandjes van groot belang. Om je een beeld te geven welke zwembandjes het beste zijn, zetten wij er hieronder vijf voor je op een rij.

Lijst met vijf beste zwembandjes

BECO zwembandjes

Veel ouders zijn dol op de zwembandjes van BECO. Dit omdat ze eenvoudig in gebruik zijn en omdat ze veilig zijn voor het kind. Bovendien zijn de bandjes gemaakt van hoge kwaliteit en blijven ze goed op hun plek zitten. De bandjes zijn gemaakt van gelamineerd folie en moeten op de bovenarm gedragen worden.

HappySwimmer zwembandjes

De zwembandjes van HappySwimmer zien er leuk uit, maar hebben ook nog eens een praktische functie. Zo zijn de zwembandjes veilig genoeg om jouw kind te laten zwemmen zonder dat jij hierover in de stress hoeft te schieten. Het is namelijk een zwemvest met daaraan zwembandjes, zodat jouw kind altijd boven water blijft.

Aqua Sphere zwembandjes

Deze comfortabele zwembandjes van Aqua Sphere zijn een echte musthave voor de zomerdag. Deze bandjes zijn namelijk gemaakt van zacht foam, waardoor ze blijven drijven. Je kunt ze ook nog iets opblazen, zodat de bandjes een goede pasvorm hebben.

Intex zwembandjes

Is jouw kindje dol op Disneyfiguren? Dan zijn de zwembandjes van Intex perfect voor jouw kind. Deze zwembandjes hebben namelijk een plaatje van Planes, zodat jouw kindje dol zal zijn op de zwembandjes. Bovendien kun je de zwembandjes opblazen. Deze bandjes zijn geschikt voor kinderen van drie tot zes jaar.

Swimsafe zwembandjes

Ben je op zoek naar zwembandjes die je niet hoeft op te blazen? Dan zijn de zwembandjes van Swimsafe ideaal. Deze hebben namelijk in het midden stevig schuimkern, zodat ze altijd blijven drijven. Zelfs als er zich een klein lek in het bandje heeft ontwikkeld. Deze bandjes zijn geschikt voor kinderen van een tot zes jaar.

Veelgestelde vragen

Vanaf welke leeftijd mag mijn kind gebruikmaken van zwembandjes?

Dit hangt van het soort zwembandje af, maar over het algemeen worden zwembandjes aangeraden als een kind twee jaar oud is.

Wat is beter: zwembandjes of een zwemvest?

Zwemvesten zijn alleen bedoeld voor ervaren zwemmers. Voor kinderen is het dus beter om zwembandjes om te doen.

Waar moet je op letten als je zwembandjes gaat aanschaffen?

Natuurlijk staat veiligheid voorop. Check daarom of de zwembandjes veilig genoeg zijn. Ook moeten de zwembandjes comfortabel zijn tijdens het zwemmen en geen schuurplekken veroorzaken. Als laatst kun je letten op de kwaliteit van het product.

Bekijk hieronder de volledige top-5 zwembandjes