Dankzij een zwangerschapstest weet jij binnen een aantal seconden of je zwanger bent of niet. Maar je zult je vast afvragen of iedere zwangerschapstest wel even betrouwbaar is. Om je een beeld te geven welke het beste zijn, hebben wij hieronder de vijf beste zwangerschapstesten voor je op een rij gezet.

Lijst met vijf beste zwangerschapstesten

Clearblue zwangerschapstest

Je wil natuurlijk een zo betrouwbaar mogelijke uitslag krijgen wanneer je een zwangerschapstest doet. Gelukkig kun je dat verwachten wanneer je kiest voor de zwangerschapstest van Clearblue. Deze geeft binnen een minuut de uitslag, vanaf de dag dat je eigenlijk ongesteld moest worden.

Telano zwangerschapstest

Met de zwangerschapstest van Telano kun je zelfs vier dagen voor de verwachte menstruatie checken of je zwanger bent. Bovendien zijn deze ook erg betrouwbaar: voor maar liefst 99 procent. Daarnaast is deze test erg makkelijk in gebruik, omdat het een extra breed absorptiegedeelte heeft. 

Sensitest zwangerschapstest

De zwangerschapstest van Sensitest kan maar liefst zes dagen van tevoren doen. Dat wil zeggen dat het een zeer gevoelige zwangerschapstest is, van 10 mIU/ml. Maar let op dat niet iedere vrouw voldoende hormonen aanmaakt om de zwangerschapstest zes dagen overtijd uit te voeren. 

Lifecare zwangerschapstest

Ben je op zoek naar een zwangerschapstest die doet wat hij moet doen? Kies dan voor de zwangerschapstest van Lifecare. Zo heeft het een prima prijs-kwaliteitverhouding en bovendien krijg je twee testen. De test is nauwkeurig voor 99 procent.

Homedical zwangerschapstest

Ook dankzij de zwangerschapstest van Homedical kun je zes dagen voor de menstruatie testen of je zwanger bent. Het grote voordeel van deze testen is dat je er niet veel voor hoeft te betalen. Bovendien is deze heel betrouwbaar, met een gevoeligheid van MIU/ml.

Veelgestelde vragen

Hoe werkt een zwangerschapstest?

Een zwangerschapstest meet het aantal hormonen in jouw lichaam: het aantal hCG. Dit maakt jouw lichaam namelijk aan wanneer je zwanger bent. 

Wanneer kan ik het beste een zwangerschapstest doen?

Het beste is om de test te doen wanneer je menstruatie zou moeten beginnen. Bovendien is in de ochtend het aantal hCG het meest geconcentreerd. Ook moet je ongeveer een week wachten na de gemeenschap voordat jouw lichaam hCG gaat aanmaken.

Hoe herken je een betrouwbare zwangerschapstest?

Een betrouwbare zwangerschapstest moet voldoen aan de Europese wetten. Dit wordt vaak aangegeven met CE.

Bekijk hieronder de volledige top-5 zwangerschapstesten