Een zwangerschapskussen kan jou veel ondersteuning bieden, waardoor je eindelijk weer een fijne nachtrust kunt hebben. En dat is juist tijdens de zwangerschap zo belangrijk, want nadat je bent bevallen komen de slapeloze nachten weer terug. De vijf beste zwangerschapskussens zetten wij hieronder voor je op een rij.

Lijst met vijf beste zwangerschapskussens

Litollo zwangerschapskussen

Een perfecte houding kun je aannemen dankzij het zwangerschapskussen van Litollo. Deze heeft namelijk een U-vorm, zodat je hier lekker tussen kan liggen. Het kussen is gemaakt katoen en de vulling is van polyester. De hoes kun je wassen in de wasmachine.

Telano zwangerschapskussen

Ook het zwangerschapskussen van Telano heeft een U-vorm. Deze biedt je voldoende ondersteuning tijdens de nachtrust of tijdens een powernap. Het kussen is voorzien van D-15polyestervulling en de buitenkant is gemaakt van velvet. Deze hoes kun je afnemen dankzij de rits, maar mag niet gewassen worden in de wasmachine.

Slaapcity zwangerschapskussen

Slapen wordt weer comfortabel dankzij het zwangerschapskussen van Slaapcity. Dit kussen heeft namelijk een orthopedisch design en geeft jou voldoende ondersteuning. Ook is dit kussen anti-allergisch, superzacht en zal het vocht absorberen.

Osteomedix zwangerschapskussen

Het zwangerschapskussen van Osteomedix is in tegenstelling tot de rest langwerpig. Vooral wanneer je veel op je zij ligt is dit kussen ideaal. Deze geeft jouw rug ondersteuning en zal jou zonder pijnklachten laten wakker worden. Daarnaast kun je dit kussen combineren met jouw hoofdkussen, als je ondersteuning nodig hebt bij jouw nek.

Ella zwangerschapskussen

Het zwangerschapskussen van Ella heeft een vorm van een C. Dit kussen zal er ook voor zorgen dat je genoeg ondersteuning krijgt, en daarnaast kun je het kussen ook gebruiken als voedingskussen. De buitenhoes van het kussen is gemaakt van Jersey-katoen, en kun je wassen in de wasmachine.

Veelgestelde vragen

Wat is het voordeel van een zwangerschapskussen?

Een zwangerschapskussen geeft je veel ondersteuning, omdat het kussen zich aanpast aan jouw lichaam. Hierdoor wordt de slaapkwaliteit verbeterd. 

Kun je een zwangerschapskussen gebruiken als voedingskussen?

De meeste zwangerschapskussens kun je ook gebruiken als voedingskussen.

Waar moet ik op letten als ik een zwangerschapskussen wil kopen?

Allereerst is het belangrijk om te letten op de vorm. Er bestaan namelijk kussens met een C-vorm, een U-vorm, een langwerpige vorm of een wigvorm. Al deze vormen hebben zo hun voordelen en kunnen jou helpen bij bepaalde klachten. Daarnaast kun je kijken of je de hoes van het kussen kunt uitwassen.

Bekijk hieronder de volledige top-5 zwangerschapskussens