Het mooie weer komt eraan en we trekken massaal naar buiten. Dat geldt ook voor de kinderen. Er wordt volop buiten gespeeld en gezwommen. Het is hierbij belangrijk dat de kinds goed worden ingesmeerd, want de kans op verbranding is natuurlijk aanwezig. Hieronder zetten wij de vijf beste soorten zonnebrand voor kinderen voor je op een rij.

Lijst met vijf beste zonnebrand kind

Nivea zonnebrand

De zonnebrand van Nivea is speciaal voor de gevoelige huid. Deze zonnebrand beschermt de huid natuurlijk tegen de zon, maar ook tegen de huidreactie die wordt veroorzaakt door de zon. Het heeft een hoge UVA- en UVB-bescherming en het bevat geen parfum. Bovendien is deze zonnebrand getest door een kinderarts. 

Zwitsal zonnebrand

Een fijne zonnebrand die niet plakt, dat is de zonnebrand van Zwitsal. Met SPF 50+ zal het de huid van jouw kind genoeg beschermen. Bovendien is het waterbestendig, dus ook met een dagje zwemmen komt deze zonnebrand goed van pas. En natuurlijk mag de lekkere Zwitsal-geur ook niet ontbreken.

Garnier zonnebrand

Jouw kind wordt beschermd tegen UVA- en UVB-stralingen dankzij de zonnebrand van Garnier. Bovendien is deze zonnebrand hypoallergeen, waterproof en trekt snel in. Dat is prettig, want hierdoor is de zonnebrand niet plakkerig. 

Naïf Care zonnebrand

De zonnebrand van Naïf Care verzorgt en beschermt de huid van jouw kleine. In de zonnebrand vind je namelijk geen parabenen en beschikt het over natuurlijke zonnefilters. Bovendien is deze zonnebrand waterproof en beschermt het tegen UVA- en UVB-straling. 

Biodermal zonnebrand

Ben je op zoek naar een zonnebrand die optimaal beschermt, water- én zandresistant is? Dan is de zonnebrand van Biodermal perfect. Het kan zelfs worden aangebracht op een natte huid. Daarnaast zal de zonnebrand ook de huid diep voeden.

Veelgestelde vragen

Welke zonnefactor moet kinderzonnebrand hebben?

Gebruik het liefst een zonnebrand met factor 50. Houd baby’s bovendien zo veel mogelijk uit de zon.

Hoe vaak moet ik mijn kind insmeren?

Een baby moet sowieso iedere twee uur ingesmeerd worden. Bovendien is het belangrijk dat je hiervoor genoeg zonnebrand gebruikt, zodat jouw baby optimaal beschermd wordt.

Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van zonnebrand?

Het is ten eerste belangrijk om de zonbescherming te controleren. Bovendien kun je de ingrediëntenlijst doornemen: er moeten natuurlijk geen schadelijke stoffen in zitten verwerkt. Daarnaast kun je kijken of de zonnebrand waterresistant is.

Bekijk hieronder de volledige top-5 zonnebrand voor kinderen