Een wipstoel is een handig hulpmiddel om jouw kind te laten ontspannen. Vaak denken ouders dat een wipstoel niet noodzakelijk is in het opvoeden van een baby, maar als de ouders eenmaal de voordelen ervan ontdekken is het toch wel prettig dat zo’n stoeltje bestaat. Hieronder zetten wij de acht beste wipstoeltjes voor je op een rij.

Lijst met acht beste wipstoelen

Maxi-Cosi wipstoel

Het wipstoeltje van Maxi-Cosi is een handig hulpmiddel om jouw baby tot rust te laten komen. En bovendien heeft dit stoeltje een 2-in-1 functie: het is een wipstoeltje, maar je kunt hem ook vastzetten waardoor het een ‘gewoon’ stoeltje wordt. Bovendien is dit stoeltje ideaal voor pasgeborenen, omdat het stoeltje een zitverkleiner heeft.

Topmark wipstoel

De wipstoel van Topmark staat bekend om zijn comfort. Zo heeft het stoeltje zachte bekleding en een zachte vulling. Daarnaast kun je de rugleuning verstellen en kun je de bekleding van het stoeltje wassen in de wasmachine.

Xadventure wipstoel

Het wipstoeltje van Xadventure is niet zomaar een wipstoeltje: het is namelijk een elektrische! Hierdoor kun jij jouw baby continu laten swingen. Je geeft simpelweg de swingpositie door met een afstandsbediening en jouw baby kan lekker ontspannen. In totaal heeft het stoeltje vijf swingposities en daarnaast heeft het een ingebouwde speaker. Via de Bluetoothverbinding kun je jouw telefoon of tablet verbinden.

Chicco wipstoel

Ben je op zoek naar een wipstoeltje waar je lang van kunt profiteren? Dan is het wipstoeltje van Chicco wellicht iets voor jou. Vanaf de geboorte tot zes maanden kun je het stoeltje gebruiken als wipstoel, en daarna kan hij dienen als ligstoeltje wanneer je de verkleiner en de gordel weghaalt. Tot achttien kilo kun je het gebruiken als ligstoel.

BabyBjörn wipstoel

Het wipstoeltje van BabyBjörn is ergonomisch. Het zorgt er namelijk voor dat jouw baby een goede houding aanneemt en de rug, nek en hoofdje goed ondersteund worden. Daarnaast is het stoeltje licht van gewicht, zodat je het makkelijk kunt meenemen voor onderweg. Ook kun je de zitting wassen in de wasmachine.

Little World wipstoel

Laat jouw kind spelen en daarna relaxen met de wipstoel van Little World. Boven het stoeltje zit namelijk een leuke speelboog met figuurtjes die je er ook af kunt halen. Ook zal het stoeltje comfortabel zijn voor jouw kindje, want het heeft zachte bekleding en een hoofdkussentje. Bovendien kun je de rugleuning verstellen.

Tiny Love wipstoel

Het wipstoeltje van Tiny Love heeft meerdere functies. Zo kun je de wipstoel veranderen in de slaapmodus met een kalmerende trilling. Ook kun je het stoeltje veranderen in de ‘speelmodus’: speelgoed komt tevoorschijn met een leuk muziekje eronder. Daarnaast kun je het stoeltje rechtop zetten, zodat jouw baby alles om zich heen kan verkennen. 

Tryco wipstoel

Ook het wipstoeltje van Tryco is elektronisch. Het heeft vijf verschillende snelheden en je kunt een timer instellen hoe lang het stoeltje moet gaan swingen. Bovendien kun je verschillende muziekjes uitkiezen, maar je kunt ook jouw eigen muziek afspelen aan de hand van een Bluetoothverbinding.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste plaats voor een wipstoeltje?

Je moet een wipstoeltje altijd op de grond plaatsen. Je moet een wipstoeltje vooral niet op de tafel of op een bank zetten, want daarvoor zijn ze niet geschikt. Wipstoeltjes kunnen namelijk verschuiven van hun plek.

Vanaf welke leeftijd kan mijn kind een wipstoeltje gebruiken?

Vaak kun je een wipstoeltje meteen gebruiken vanaf de geboorte. Ze zijn dan ook vaak bedoeld om het baby’tje tot rust te brengen. 

Waar moet ik op letten als ik een wipstoeltje wil kopen?

Er bestaan twee verschillende wipstoeltjes: de elektrische variant en de ‘gewone’ variant. Ook kun je letten op het materiaal waarvan de wipstoel is gemaakt en of je ‘m voor een langere periode kunt gebruiken. Bovendien kun je kijken of de wipstoel meerdere functies heeft.

Bekijk hieronder de volledige top-8 wipstoeltjes