Een voedingskussen zorgt ervoor dat jij op een comfortabele manier borstvoeding kunt geven. Het kussen kan bijvoorbeeld dienen als ondersteuning van jouw arm, of als ondersteuning voor jouw baby. Maar om je een beeld te geven welk voedingskussen nou het beste is, hebben wij hieronder de vijf beste voedingskussens voor je op een rij gezet.

Lijst met vijf beste voedingskussens

Snoozzz voedingskussen

Het voedingskussen van Snoozzz is geliefd. Dit komt omdat het een zacht, flexibel kussen is. Bovendien is de binnenkant gemaakt van microbolletjes en is de binnenhoes gemaakt van katoen. Je kunt de hoes ook uitwassen in de wasmachine.

Doomoo voedingskussen

Je kunt het voedingskussen van Doomoo op meerdere manieren gebruiken. Zo kun je het natuurlijk gebruiken als voedingskussen, maar ook als ondersteunend kussen om te kunnen ontspannen. Het kussen is gemaakt van biokatoen en de vulling is van microbolletjes.

Form-Fix voedingskussen

Zoals de naam van het voedingskussen al doet vermoeden, zal de vorm van het kussen van Form-Fix zich aanpassen aan jouw lichaam. De vulling bestaat namelijk uit bolletjes die gevuld zijn met lucht, en deze kunnen niet platgedrukt worden. Hierdoor zal het kussen lang meegaan.

La Millou voedingskussen

Het voedingskussen van La Millou is niet alleen handig, het ziet er ook nog eens heel leuk uit. Het kussen heeft namelijk de vorm van een haan. Het kussen is gemaakt van katoen aan de buitenkant, en aan de binnenkant van antiallergisch polyester. Ook is het kussen voorzien van het Öko-Tex-certificaat, wat aangeeft dat het een veilig product is.

Cabino voedingskussen

Het kussen van Cabino is een musthave wanneer jij jouw baby voeding wil geven. Deze geeft jou namelijk genoeg ondersteuning en ook voor jouw baby: op het kussen zit namelijk een ergonomisch hoofdsteuntje. Het kussen is gemaakt van katoen aan de buitenkant, en aan de binnenkant van polyestervezel.

Veelgestelde vragen

Wat is een voedingskussen?

Een voedingskussen kun je gebruiken als ondersteuning om jouw baby te voeden. 

Hoe gebruik je een voedingskussen?

Het is belangrijk dat je het voedingskussen optimaal gebruikt. Leg daarom een gedeelte van het kussen achter jouw rug en vouw het kussen om jouw zij. Vervolgens leg jij jouw baby op dit gedeelte van het kussen neer, zodat jij eenvoudig de baby kunt voeden.

Kun je een voedingskussen ook gebruiken bij het slapen?

Een voedingskussen kun je ook gebruiken tijdens de nachtrust, als je geen comfortabele houding kunt vinden of wanneer je veel vocht vasthoudt. Een voedingskussen kan jou namelijk de nodige ondersteuning bieden.

Bekijk hieronder de volledige top-5 voedingskussens