Als er een baby op komst is, komt er veel op je af. Zo ziet jouw dag er ineens heel anders uit en moet je aan van alles en nog wat denken. Je moet bijvoorbeeld handigheid zien te krijgen in het verschonen van jouw baby. Hierbij is een verschoonmatje een handige oplossing. Daarom zetten wij hieronder de vijf beste verschoonmatjes voor je op een rij.

Lijst met vijf beste verschoonmatjes

KipKep verschoonmatje

Veel ouders zijn dol op het verschoonmatje van KipKep. Dit omdat het matje heel comfortabel is voor jouw kind. De ene kant is voorzien van katoen – prettig voor in de zomer, en de andere kant heeft een gecoate kant. Je kunt het matje opvouwen tot een klein pakketje zodat het makkelijk in de luiertas past. Bovendien kun je het matje wassen in de wasmachine.

Lässig verschoonmatje

Je hebt alles bij de hand dankzij het verschoonmatje van Lässig. Zo heb je een vakje voor de natte doekjes, een vakje voor luiers, een vakje met een rits en een vakje waar je de speen aan kunt bevestigen. Bovendien is het verschoonmatje zelf ook prettig: het is gemaakt van waterafstotend materiaal en gevoerd met een zachte vulling.

YONO verschoonmatje

Verschoon op ieder gewenst moment jouw kindje met het verschoonmatje van YONO. Het is een prettig verschoonmatje: zo heeft het een kussentje waar jouw kindje zijn hoofd op kan leggen. Ook heeft het meerdere opbergvakjes en een luieretui. Het matje is gemaakt van waterdicht materiaal en eenvoudig op te vouwen.

SIVAYES verschoonmatje

Een simpel maar handig verschoonmatje is die van SIVAYES. Het matje heeft niet te veel poespas, waardoor het verschonen binnen een handomdraai is gepiept. Bovendien is het matje gemaakt van waterdicht materiaal waardoor je het matje makkelijk kan schoonmaken.

LittleLaughs verschoonmatje

Het verschoonmatje van LittleLaughs is een echte musthave. Dit matje heeft verschillende compartimenten, zodat je alle benodigdheden bij de hand hebt. Handig wanneer je veel onderweg bent, of wanneer jouw kleine uit gaat logeren. Ook dit matje is gemaakt van waterdicht en PVC-vrij materiaal.

Veelgestelde vragen

Wat is een verschoonmatje?

Een verschoonmatje is een matje waarop jij jouw kind comfortabel kan verschonen. Bovendien zijn deze handig als je onderweg jouw kindje moet verschonen, want dan kan het verschonen gebeuren op een hygiënische ondergrond.

Hoe maak je een verschoonmatje schoon?

De meeste verschoonmatjes kun je wassen in de wasmachine. Lees wel van tevoren de wasvoorschriften door.

Waar moet ik op letten als ik een verschoonmatje wil aanschaffen?

Voordat je een verschoonmatje gaat aanschaffen, kun je letten op het soort materiaal waarvan het matje is gemaakt. Deze moet namelijk comfortabel, hygiënisch en veilig zijn. Ook kun je checken of je het matje kunt wassen in de wasmachine. Daarnaast is het prettig als het verschoonmatje verschillende vakjes heeft waar jij spullen in kunt opbergen.

Bekijk hieronder de volledige top-5 verschoonmatjes