Het is niet vanzelfsprekend dat borstvoeding van een leien dakje gaat. Maar wellicht kan een tepelhoedje helpen. Deze zorgen er namelijk voor dat je op een aangename manier borstvoeding kunt geven. Maar het is wel belangrijk dat je dit in overleg met een deskundige aanschaft. Hieronder zetten wij de vijf beste tepelhoedjes op een rij.

Lijst met vijf beste tepelhoedjes

Medela tepelhoedje

De tepelhoedjes van Medela kunnen een verlichting voor jou zijn. Deze zijn namelijk soepel en duurzaam. Bovendien beschermen ze tegen tepelkloven en tegen baby’s die nog weleens willen bijten. Ook kunnen deze tepelhoedjes worden gebruikt als je ingetrokken of pijnlijke tepels hebt.

Ardo Medical tepelhoedje

Ook de tepelhoedjes van Ardo Medical zullen hun werk doen. De tepelhoedjes sluiten goed aan en zijn gemaakt van een stevige kwaliteit. Hierdoor kun jij alsnog borstvoeding geven, zonder dat er problemen worden ervaren. Daarnaast krijg je er ook een handig bewaardoosje bij.

Tommee Tippee tepelhoedje

De tepelhoedjes van Tommee Tippee zijn gemaakt van zacht siliconen. Hierdoor voelt het hoedje erg natuurlijk aan. Ook heeft het ventilatiegaatjes zodat er alsnog contact is tussen jou en jouw kind. Daarnaast krijg je er een bewaardoosje bij: deze kun je zelfs in de magnetron doen om het hoedje te steriliseren.

Hevea tepelhoedje

Ook de tepelhoedjes van Hevea zijn fijn wanneer je last hebt van pijnlijke of ingetrokken tepels. De hoedjes zijn gemaakt van natuurlijk rubber en is vrij van gevaarlijke stoffen zoals plastic, siliconen, PVC, BPA en meer. Het is dus een veilig en milieuvriendelijk hoedje om te gebruiken. 

Dr. Brown’s tepelhoedje

Het tepelhoedje van Dr. Brown’s is gemaakt van heel zacht siliconen. Bovendien zal het hoedje licht meebewegen en zal het zich goed aanpassen aan de vorm van de borst. Hierdoor komen de hoedjes ook goed van pas wanneer je vlakke en ingetrokken tepels hebt. Bovendien krijg je er ook een steriliseerbakje bij.

Veelgestelde vragen

Hoe lang mag ik een tepelhoedje gebruiken?

Een tepelhoedje moet je eigenlijk zo kort mogelijk gebruiken, omdat natuurlijke borstvoeding het beste is. Toch is het altijd belangrijk om aan een deskundige te vragen wat voor jou het beste is.

Hoe maak ik een tepelhoedje schoon?

Spoel de tepelhoedjes in ieder geval af na ieder gebruik. Daarna kun je ze afwassen met heet water en een druppeltje afwasmiddel. Ook is het belangrijk om de tepelhoedjes uit te koken. Bij sommige tepelhoedjes is zelfs een sterilisatiebakje inbegrepen.

Waar moet ik op letten als ik een tepelhoedje wil aanschaffen?

Allereerst is het belangrijk om een tepelhoedje in overleg met een deskundige aan te schaffen. Vervolgens kun je letten op het materiaal waarvan het hoedje is gemaakt, wat de maat is en hoe dik het materiaal is. 

Bekijk hieronder de volledige top-5 tepelhoedjes