Wanneer je zwanger bent, ontkom je bijna niet aan zwangerschapsstriemen. Dit wordt ook wel striae genoemd. Gelukkig bestaat er striaecrème die de striemen kunnen beperken, maar ook om bestaande striemen te vervagen. Hieronder zetten wij de vijf beste crèmes voor je op een rij die helpen tegen striae.

Lijst met vijf beste striaecrèmes

Bio Oil striaecrème

De striaecrème van Bio Oil is een fijne olie. De olie kan namelijk striae verminderen. Bovendien trekt de olie snel in en laat het geen vette laag achter op de huid. Om de olie te gebruiken moet je een paar druppeltjes op de huid smeren en insmeren met een cirkelvormige beweging. Om verschil te zien is het belangrijk om drie maanden lang twee keer per dag te smeren.

Weleda striaecrème

Om jouw huid mooi soepel te houden is het belangrijk om dagelijks te smeren met de olie van Weleda. Het is een voedende olie dat dermatologisch is getest. Bovendien zorgt deze olie voor een goed resultaat: om striemen tegen te gaan is het belangrijk om dagelijks te smeren.

Biodermal striaecrème

Voor lichaam én gezicht is daar de striaecrème van Biodermal. Deze olie is namelijk niet alleen geschikt voor striae, maar ook voor littekens en de droge huid. Bovendien houdt de olie de huid soepel en zal de olie snel intrekken. Bovendien is de olie dermatologisch getest.

Palmer’s Cocoa Butter Formula striaecrème

In tegenstelling tot de rest is het product van Palmer’s Coca Butter Formula een lotion. Ook deze zorgt ervoor dat striae wordt voorkomen en wordt verminderd. Het is de bedoeling dat je deze gaat inmasseren en vervolgens trekt de lotion snel in.

Zwitsal striaecrème

De striaecrème van Zwitsal ruikt natuurlijk heerlijk, maar naast dat doet het ook zijn werk. Het houdt de huid soepel en zacht, want er zit boter in verwerkt. Bovendien is het pH-neutraal, dermatologisch getest en vermindert de kans op striae. De crème moet je dagelijks insmeren.

Veelgestelde vragen

Wat is striae?

Striae zijn striemen. Vaak ontstaan deze wanneer iemand snel groeit, zoals tijdens een zwangerschap. Het onderhuidse bindweefsel zal scheuren en het gevolg zijn striemen.

Kan ik striae helemaal voorkomen?

Het is bijna niet mogelijk om striae helemaal te voorkomen. Wel kun je de huid zo soepel mogelijk houden door een striaecrème, waardoor de huid minder snel zal scheuren als de huid gaat oprekken. En als je al zwangerschapsstriemen hebt, is het moeilijk om van deze striemen af te komen. Wel kun je ze vervagen door middel van een striaecrème.

Welke ingrediënten mogen niet in striaecrème zitten?

Vitamine A moet je vermijden wanneer je zwanger bent. Vitamine A wordt ook wel vaak als retinoïde aangeduid. Wel kun je een product met vitamine A gebruiken na de zwangerschap.

Bekijk hieronder de volledige top-5 striaecrèmes