De eerste twee jaar van je kindje slaapt je kind in een slaapzak. Je zorgt hiermee voor dat je kindje niet onder de lakentjes verstikt raakt en gaat het rollen in bed. Ook krijgt het kindje het niet koud en kan het niet zelf uit bed klimmen. Hiervoor wil je natuurlijk wel een veilig slaapzak hebben, daarom staan hieronder de vijf beste slaapzakken omschreven en heb jij een makkelijkere keuze om er één te kiezen.

Lijst met de top vijf beste slaapzakken baby

Puckababy slaapzak baby

Laat je kindje comfortabel slapen met de babyslaapzak van Puckababy. Deze slaapzak is voor baby’s van 0 tot 6 maanden en is beschikbaar in twee lengtes, namelijk 100 centimeter en 70 centimeter. Daarnaast is de slaapzak in tien verschillende kleuren te koop, zoals Giraph Sky, White Love en Pink Stripe. De slaapzak houdt je baby op temperatuur, heeft afneembare mouwtjes en bestaat uit twee lagen. Daarnaast heeft de slaapzak anti kraswantjes, deze zitten aan de uiteinden van de mouwen en voorkomen krassen in het gezicht. Het is gemaakt van 100% katoen en is het hele jaar door te gebruiken.

Bemini slaapzak baby

Deze, in 13 verschillende kleuren, slaapzak is zijdezacht en comfortabel voor je baby. De slaapzak is vanaf de geboorte te gebruiken totdat je baby langer is geworden dan 70 centimeter. In de mouwen zijn ingebouwde wantjes bevestigd, deze houden de handjes lekker warm. Door de stof heeft de slaapzak altijd een temperatuur tussen de 15 en 18 graden. Door de rits met dubbele trekker kan de slaapzak aan beide kanten geopend worden, zo kun je je baby verschonen zonder wakker te maken. Ook zitten er veiligheidsgordels aan de slaapzak en is de slaapzak geschikt voor alle autostoeltjes, reiswiegen, buggy’s en bedjes. De slaapzak is verkrijgbaar is vier verschillende lengtes, namelijk 100 centimeter, 85 centimeter, 80 centimeter en 60 centimeter.

Jollein slaapzak baby

De slaapzak van Jollein met afritsmouwen is perfect voor het hele jaar. In de winter gebruik je de slaapzak met mouwen en als het warmer weer is buiten, haal je de mouwen eraf. Deze slaapzak is verkrijgbaar in de kleuren caramel bruin en storm grey. En in de maten 70 centimeter, 90 centimeter en 110 centimeter. De slaapzak heeft een TOG-waarde van 3.0 met mouwen en zonder mouwen een waarde van 2.0. Je kunt de slaapzak wassen, maar is niet geschikt voor de droger. De slaapzak van Jollein kun je gebruiken als je kindje 6 maanden is tot 18 maanden oud.

Meyco slaapzak baby

Met deze slaapzak laat jij je baby het hele jaar door comfortabel en warm slapen. De slaapzak bestaat uit twee lagen katoen en lichte vulling. De slaapzak heeft afritsbare mouwen en heeft een animal design. Deze slaapzak is in verschillende maten verkrijgbaar, de 70 centimeter slaapzak is te gebruiken voor baby van 0-6 maanden. De slaapzak van 90 centimeter voor baby’s van 6 tot 18 maanden. En de slaapzak met de lengte van 110 centimeter is te gebruiken vanaf 18 maanden. Daarnaast is de slaapzak te wassen op 30 graden en is die geschikt voor de droger.

ErgoPouch slaapzak baby

In deze makkelijk slaapzak kan je baby vrij bewegen en veilig slapen. Dankzij de dubbele rits is het inbakeren zo gepiept en is het ook makkelijk om luiers te verschonen zonder je kindje wakker te maken. Er zitten drukknoopjes bij de armopeningen, zodat je kan kiezen of je de armpjes eruit laat of erin laat. De slaapzak is geschikt voor elk seizoen en voor elke kamertemperatuur. De slaapzak is verkrijgbaar in de lengte van 60 centimeter voor baby’s van 0 tot 3 maanden oud. In de lengte van 70 centimeter van baby’s van 3 tot 6 maanden en voor baby’s van 6 tot 12 maanden met een lengte van 80 centimeter. Hou bij het wassen aan de wasvoorschrift, hierdoor krimpt de slaapzak niet.

Veelgestelde vragen

Waar moet je opletten tijdens het aandoen van een slaapzak bij een baby?

De openingen bij de hals en armen mogen niet te ruim zijn, anders kan je baby in de zak verdwijnen. Combineer nooit een slaapzak met een deken, dit geeft hoog risico op verstikking of oververhitting. Gebruik geen slaapzak zonder armgaten als je baby jonger is dan drie maanden.

Welke TOG-waarde bij welke temperatuur?

In de zomer is het advies om TOG-waarde 1.0 of lager te nemen. In het voorjaar of najaar kun je een slaapzak met TOG-waarde van 1.3 of 1.7 nemen. In de winter is een slaapzak met TOG-waarde van 2.3, 2.5 of hoger het meest geschikt.

Tot welke leeftijd slaapt een baby in een slaapzak?

Ongeveer als je kind twee jaar is, wordt de overstap gemaakt van slaapzak naar dekbed.

Gehele lijst met de top vijf beste slaapzakken baby