Borstvoeding geven is een mooi moment tussen moeder en kind. Maar het is wel van belang dat jij je comfortabel voelt en ook een comfortabele houding aanneemt. Borstvoeding geven duurt namelijk niet een paar seconden. Een schommelstoel is hiervoor een goede uitvinding. Zo kun jij als moeder zijnde een comfortabele houding aannemen, maar jouw kind ook. Hieronder zetten wij de vijf beste schommelstoelen voor de babykamer op een rij.

Lijst met vijf beste schommelstoelen

Songmics schommelstoel

De schommelstoel van Songmics is een en al ontspannenheid. De stoel heeft namelijk een extra zachte vulling, een ergonomische houding en je kunt het hoofdkussentje verplaatsen. Daarnaast heeft deze stoel zelfs een verstelbare voetensteun. Bovendien is deze schommelstoel erg stevig en kan het een maximaal gewicht aan van 150 kilo.

vidaXL schommelstoel

De schommelstoel van vidaXL heeft een stoer, industrieel uiterlijk. De stoel is namelijk gemaakt van mangohout en het kussen is gemaakt van echt leer. Hierdoor zal de stoel staan in ieder interieur. Bovendien biedt de stoel genoeg comfort, ook wanneer je jouw baby voeding wil geven.

Evella Living schommelstoel

Wil je een schommelstoel in een stoere stijl, maar die ook past in ieder interieur? Ga dan voor de schommelstoel van Evella Living. Deze stoel is namelijk gemaakt van hout, staal en heeft stoffen bekleding. Bovendien is het zitten in deze stoel een pretje: de voering is gemaakt van wol. 

Clp schommelstoel

Maak de babykamer af met de schommelstoel van Clp. De schommelstoel past namelijk in iedere babykamer dankzij het tijdloze maar moderne uiterlijk. De stoel is bekleed met polyester en is ook gemaakt van hout en staal.

Quax schommelstoel

Breng jouw kindje tot rust door heen en weer te schommelen in de schommelstoel van Quax. Maar naast dat het een praktische functie heeft, zal de schommelstoel ook erg mooi staan in iedere babykamer. De stoel is bekleed met polyester.

Veelgestelde vragen

Waar moet je op letten als je een schommelstoel voor de babykamer aan gaat schaffen?

Natuurlijk moet de schommelstoel comfortabel genoeg zijn. Ook is de hoogte van belang: je moet zonder problemen kunnen gaan zitten en opstaan. Bovendien moet de stoel armleuningen hebben zodat jij kunt steunen.

Wat is het voordeel van een schommelstoel?

Met een schommelstoel kun jij jouw baby kalmeren. Maar ook kun jij op een comfortabele manier borstvoeding geven.

Waarom werkt schommelen kalmerend voor een baby?

Baby’s worden kalm van ritmische bewegingen, dus ook wanneer je gaat schommelen in de schommelstoel. Het geeft namelijk hetzelfde gevoel als toen de baby nog in de buik zat.

Bekijk hieronder de volledige top-5 schommelstoelen