Is het tijd om de luierperiode achter jullie te laten? Dat is vast een grote opluchting. Toch kan het ook een spannend moment zijn om jouw kindje zindelijk te laten worden. Een hulpmiddel hierbij is een potje: een potje is namelijk de motivatie om zelfstandig te leren plassen. Maar hoe zoek je tussen al die potjes de beste uit? Hieronder zetten wij de vijf beste voor je op een rij.

Lijst met vijf beste potjes

Housie potje

Het potje van Housie is de perfecte manier om over te stappen op zindelijkheid. Dit is namelijk een potje en een wc-verkleiner in één. Bovendien is dit potje ook erg praktisch. In het potje zit namelijk een ruimte waar je tissues in kwijt kan, en het potje heeft zelfs een uitschuifbare wc-rolhouder. De wc-bril van het potje is gemaakt van PU-leer, waardoor het makkelijk schoon te maken is.

Fisher-Price potje

Het Fisher-Price potje is ideaal bij de zindelijkheidstraining. Zo heeft dit potje meerdere functies. Je kunt hem als eerst gebruiken als potje, daarna als wc-verkleiner. Vervolgens kun je het potje gebruiken als krukje: handig als opstapje om de handen te wassen aan de wastafel.

My Carry Potty potje

Ben je vaak met jouw kind op pad? Dan is het potje van My Carry Potty een handige uitvinding. Dit is namelijk een reispotje, dat waterdicht is en licht van gewicht. Moet jouw kindje plassen terwijl je in de stad loopt, of wanneer je onderweg bent? Dan kun je jouw kindje laten plassen op het potje, je draait het potje weer dicht en je kunt verder.

Bo Jungle potje

Het potje van Bo Jungle is niet alleen handig, het ziet er ook nog eens schattig uit. Dit potje heeft namelijk de vorm van een walvis. De staart van de walvis dient als een leuning. Hierdoor wordt de zindelijkheidstraining een stuk leuker!

Milk & Moo potje

Het potje van Milk & Moo is handig en veilig. Zo heeft het potje de vorm van een stoel, met daarbij een rugleuning, armleuningen en gladde randen. Bovendien kun je het potje heel eenvoudig schoonmaken: til het binnenpotje eruit en je kunt het schoonmaken. Het potje is gemaakt van BPA-vrij plastic.

Veelgestelde vragen

Wanneer is mijn kind klaar voor de zindelijkheidstraining?

Vaak is een kind na anderhalf jaar klaar om de luiers langzamerhand achter zich te laten. Gemiddeld zijn kinderen rond de drie jaar overdag zindelijk en rond het zevende levensjaar ook in de nacht.

Op welke leeftijd kan ik gaan beginnen met een potje?

Jouw kind geeft zelf aan wanneer hij of zij klaar is voor het potje. Vaak laat een kind zien dat hij of zij de behoefte kan ophouden tot het potje.

Waar moet ik het potje neerzetten?

Het is aan te raden om het potje in de wc of badkamer te zetten. Zo weet jouw kind op welke plek hij of zij terechtkan voor de behoefte.

Bekijk hieronder de volledige top-5 potjes