peuterbed

Is het tijd dat jouw kind het ledikant mag inruilen voor een peuterbed? Dat is natuurlijk een spannende stap, want je wil dat deze overstap natuurlijk vlekkeloos verloopt. Een fijn bed is hiervoor wel een must. Daarom hebben wij hieronder de vijf beste peuterbedden voor je op een rij gezet.

Lijst met vijf beste peuterbedden

Lorelli peuterbed

Wanneer jouw kindje nog niet toe is aan een peuterbed omdat dit bed nog te groot is, kun je eventueel wel kijken naar een meegroeibed. Een meegroeibed kun je als ledikant gebruiken en vervolgens uitschuiven tot een peuterbed. Zo kun je het bed jarenlang gebruiken. Als ledikant is het bed van Lorelli 112 x 63 centimeter en als peuterbed zijn de afmetingen 162 x 63 centimeter. Bovendien kun je het bed ook gebruiken als commode, nachtkastje en bureau.

Quilola peuterbed

Het peuterbed van Quilola is ook een meegroeibed. Je kunt dit bed gebruiken als ledikant, bankje maar ook als peuterbed. Bovendien wordt het bed geleverd met twee kleine schotten, die je aan de zijkant van het bed kunt plaatsen. De afmetingen van het peuterbed zijn 140 x 70 centimeter.

Viking Choice peuterbed

In het peuterbed van Viking Choice zal jouw kindje heerlijk slapen. Het bed heeft een afmeting van 165 x 78 centimeter en worden ook met een lattenbodem geleverd. Het matras wordt er niet bij geleverd. Jouw kind heeft in dit houten bed ruimte genoeg om in te slapen, omringd door de favoriete knuffels.

Woodinterieur peuterbed

Het peuterbed van Woodinterieur is een leuk bed om te zien. Daarnaast is het ook een kwalitatief goed bed. Het is een stevig, houten bed met uitvalbeveiliging. Dit bed heeft een afmeting van 205 x 95 centimeter.

Viking Choice peuterbed

Nogmaals zo’n leuk peuterbed en ditmaal een van Viking Choice. Het bed heeft een vorm van een huisje waardoor jouw kind zich veilig zal voelen in bed. Hang er bijvoorbeeld wat gordijnen aan of versier het bed met een lichtsnoer. Het bed heeft een afmeting van 160 x 80 centimeter.

Veelgestelde vragen

Wat is het voordeel van een meegroeibed?

Een meegroeibed is ideaal als je lang wil profiteren van hetzelfde bed. Je kunt namelijk het bed gebruiken als ledikant, maar ook als peuterbed.

Tot welke leeftijd kan mijn kind gebruikmaken van het peuterbed?

Vaak gaat een peuterbed mee totdat jouw kind zes, zeven jaar oud is. 

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een peuterbed?

Wanneer je een peuterbed gaat aanschaffen moet je ten eerste letten op de afmetingen. Dit moet natuurlijk goed aansluiten bij het desbetreffende matras. Bovendien kun je kijken naar de kwaliteit en de kleur.

Bekijk hieronder de volledige top-5 peuterbedden