Het is een spannend moment om jouw kindje voor de eerste keer in hun eigen kamer te laten slapen, voor zowel jou als jouw kind. Een kind kan zich namelijk gauw alleen voelen, of bang zijn in het donker. Gelukkig bestaat daarvoor wel een hulpmiddeltje. Je kunt namelijk een nachtlampje aanzetten zodat dit wellicht wat rust kan geven. Hieronder zetten wij de vijf beste nachtlampjes voor je op een rij.

Lijst met vijf beste nachtlampjes

Chicco nachtlampje

Het nachtlampje van Chicco zorgt ervoor dat jouw kindje lekker in slaap kan doezelen. Dit is namelijk een nachtlampje en projector in een. Het apparaat zal sterren op het plafond projecteren en je kunt er ook voor kiezen om een achtergrondmuziekje aan te zetten. Zo kun je natuurgeluiden horen, maar ook muziek van Bach. Bovendien krijg je bij dit nachtlampje een knuffeltje.

Kadoing nachtlampje

Het nachtlampje van Kadoing in de vorm van een uil doet de kinderkamer meteen opvrolijken. De uil kan namelijk in verschillende kleuren veranderen, wat jouw kindje gegarandeerd geweldig zal vinden. Je kunt de kleur veranderen door middel van een afstandsbediening.  

Scruber nachtlampje

Een schattig nachtlampje, dat is die van Scruber. Het lampje is namelijk een liggende kat die volledig kan oplichten. Het katje is gemaakt van zacht siliconen en wanneer je op de staart tikt, zal het lampje aan- of uitgaan. Bovendien kun je de het lampje ook draadloos gebruiken: ideaal voor op reis.

Zazu nachtlampje

Laat jouw kindje ontspannen dankzij het nachtlampje van Zazu. Zazu heeft namelijk een nachtlampje ontwikkeld genaamd Cody de Krab. Cody zal gekleurde vissen en golfen op het plafond projecteren waar jouw kindje lekker naar kan staren. Ook kun je een achtergrondmuziekje kiezen.

Mr Maria nachtlampje

Is jouw kindje dol op Nijntje? Dan is het nachtlampje in de vorm van Snuffie perfect voor jouw kind. Dit lampje van Mr Maria is gemaakt van siliconen en daardoor veilig voor jouw kind. Het lampje heeft zes verschillende lichtstanden en zal de beste vriend van jouw kindje worden in de nacht.

Veelgestelde vragen

Wat is het voordeel van een nachtlampje?

Een nachtlampje zorgt ervoor dat jouw kind rustig de nacht door kan komen. Jouw kind leert om alleen te zijn op de eigen kamer zonder dat hij of zij troost moet krijgen. Een nachtlampje zorgt namelijk voor een veilig gevoel.

Waar moet ik op letten als ik een nachtlampje koop?

Er bestaan nachtlampjes die alleen licht geven, maar er bestaan ook nachtlampjes die geluiden en figuurtjes projecteren. Bovendien kun je kijken of het nachtlampje werkt op stroom, of op batterijen. Daarnaast kun je kijken of het nachtlampje gemaakt is van veilig materiaal.

Welk kleur licht is goed voor het slapen?

Het blijkt dat lampjes die rood licht uitstralen het beste werkt om in slaap te komen. Kies vooral niet voor blauw licht: deze verstoort de aanmaak van melatonine. 

Bekijk hieronder de volledige top-5 nachtlampjes