Jouw baby’tje slaapt in de eerste levensfase veel. En dat moet gebeuren op een veilige en comfortabele manier. Maar een standaardwiegje kan al gauw veel ruimte in beslag nemen. Een goed alternatief hiervoor is het mozesmandje. Dit is een soort mand in de vorm van een wiegje. Hieronder zetten wij de vijf beste mozesmandjes voor je op een rij.

Lijst met vijf beste mozesmandjes

Rose & Ollie mozesmandje

Het mozesmandje van Rose & Ollie dient als een verschoonmandje. Het mandje is gemaakt van rotan, waardoor dit mandje top zal staan in iedere babykamer. En het fijne van dit mandje is dat je er twee waterproof hoezen bij krijgt. Zo houd je het mozesmandje schoon en mooi. Het mozesmandje heeft een formaat van 80 bij 40 centimeter.

Yunioo mozesmandje

Een fijn mozesmandje is die van Yunioo. Dit omdat het mozesmandje niet is gevlochten met gras of rotan, maar met katoen. Het mozesmandje heeft nog steeds hetzelfde uiterlijk, alleen is dit zachter materiaal voor de babyhuid. Bovendien zijn de handvatten aan de uiteindes gemaakt in plaats van de zijkanten. Zo kun je ongestoord jouw kleine verschonen. Het mozesmandje heeft een formaat van 80 bij 41 centimeter.

Funny Baby mozesmandje

Het mozesmandje van Funny Baby is een echte eyecatcher. Dit mandje wordt namelijk geleverd inclusief een standaard. Dat ziet er niet alleen leuk uit, het verschonen gaat zo ook een stuk makkelijker. Ook wordt het mandje geleverd met een bijpassend matrasje. Let op dat dit mozesmandje alleen geschikt is voor pasgeboren baby’s tot en met zes maanden. Dit mandje heeft een formaat van 85 bij 45 centimeter.

Ivy and Soof mozesmandje

Jouw kind zal heerlijk kunnen slapen in het mozesmandje van Ivy and Soof. Dit mandje is met de hand gemaakt en is voorzien van palmblad. Hierdoor is het mandje duurzaam. Let erop dat je dit mandje niet kan verplaatsen als jouw baby er nog in ligt. Dit mandje heeft een formaat van 85 bij 43 centimeter.

LittleMoon mozesmandje

Het mozesmandje van LittleMoon kun je perfect gebruiken als verschoonmandje. Het is gemaakt van duurzaam katoen en is daardoor zacht voor de babyhuid. Je kunt het mandje zelfs opvouwen! Hierdoor heb jij altijd een verschoonmandje bij de hand. Bovendien wordt het mandje geleverd met een matras en een waterproof hoes. Het formaat van dit mandje is 80 bij 40 centimeter.

Veelgestelde vragen

Wat is een mozesmandje?

Een mozesmandje is een wiegje, maar dan in de vorm van een mand. Deze manden worden vaak gevlochten. 

Wat is het voordeel van een mozesmandje?

Een mozesmandje is een plek waar jouw baby een heerlijk dutje kan doen. Door de opstaande randen voelt jouw kindje zich veilig. Bovendien kun je een mozesmandje makkelijk verplaatsen. Sommige mandjes kun je zelfs opvouwen.

Waar moet ik op letten als ik een mozesmandje wil kopen?

Een mozesmandje moet groot genoeg zijn voor jouw kind. Daarnaast kun je letten op het materiaal waarvan het mandje is gemaakt en of dit comfortabel is voor jouw kind. Ook kun je kijken of er een matrasje wordt bijgeleverd. 

Bekijk hieronder de volledige top-5 mozesmandjes