Wanneer je vaak met jouw baby op pad gaat, moet je aan veel dingen denken. Zo moet je altijd een schone luier bij je hebben, net als eten en drinken. Bij dat laatste is een melkpoedertoren een ideale uitvinding. Dankzij een melkpoedertoren kun je kleine beetjes poeder meenemen en niet de hele voorraad. Handig, want de luiertas is al zwaar genoeg. Hieronder zetten wij de vijf beste melkpoedertorens voor je op een rij.

Lijst met vijf beste melkpoedertorens

Dr. Brown’s melkpoedertoren

De melkpoedertoren van Dr. Brown’s is geliefd bij velen. Het is een simpele toren, maar doet wat het moet doen. Zo heeft de toren drie verschillende compartimenten waar jij melkpoeder in kunt stoppen. Per compartiment kun je acht schepjes kwijt: ideaal voor op reis.

Seba&co melkpoedertoren

Een hygiënische manier om melkpoeder mee te nemen lukt dankzij de toren van Seba&co. Deze toren zorgt er namelijk voor dat er geen lucht bij de poeder kan komen, zodat het lang goed blijft. Dankzij de trechter op de toren kun je eenvoudig de poeder in het flesje schenken.

DailyDay Baby melkpoedertoren

De melkpoedertoren van DailyDay Baby is BPA-vrij. Bovendien zal deze toren goed afsluiten, zodat er geen lucht bij de poeder kan komen. Daarnaast kun je de bakjes ook gebruiken voor andere dingen: denk aan stukjes fruit of snoep voor als jouw baby ouder begint te worden.

LD-commerce melkpoedertoren

Een melkpoedertoren die naast praktisch er ook nog leuk uitziet: dat is de melkpoedertoren van LD-commerce. Hij heeft een uniek design en heeft vrolijke kleuren. Maar naast dat is het ook een handige melkpoedertoren. Zo heeft elk bakje een eigen trechter, waardoor je eenvoudig de melk in het flesje kunt schenken. Bovendien is de toren luchtdicht en kun je het ook gebruiken voor stukjes fruit of snoepjes.

Skodie melkpoedertoren

Neem altijd genoeg melkpoeder mee dankzij de melkpoedertoren van Skodie. Deze toren heeft namelijk wel vier delen waar je genoeg poeder in kwijt kunt. Bovendien kun je de schenkdop op ieder deel draaien, waardoor je niet hoeft te smeren. 

Veelgestelde vragen

Wat is het voordeel van een melkpoedertoren?

Dankzij een melkpoedertoren hoef je maar een aantal dosissen melkpoeder mee te nemen, in plaats van de hele verpakking. Dat scheelt weer in gewicht in de luiertas en bovendien is het een hygiënische oplossing. 

Hoe maak ik een melkpoedertoren schoon?

Alles wat in contact komt met jouw baby moet schoon zijn, zo ook de melkpoedertoren. Spoel daarom eerst alle onderdelen van de melkpoedertoren af en maak het vervolgens schoon met warm water en zeep. Spoel het nogmaals af en laat de onderdelen drogen op een droogrek.

Waar moet ik op letten als ik een melkpoedertoren aanschaf?

Allereerst kun je kijken naar de grootte van de melkpoedertoren en hoeveel melkpoeder er in past. Vervolgens is het belangrijk dat de toren niet gemaakt is met schadelijke stoffen zoals BPA. Daarna kun je kijken naar het praktische gedeelte: kun je de melkpoeder makkelijk overschenken in het flesje?

Bekijk hieronder de volledige top-5 melkpoedertorens