Wanneer er een baby op komst is, moet je veel spullen aanschaffen. Zo is een babykamer met spullen waarschijnlijk het eerste waar je aan denkt. Er moet een fijn ledikantje komen, net als een commode. Maar er komt ook een tijd dat jouw baby een ander bed moet krijgen, omdat het ledikantje te klein wordt. Of je koopt een meegroeibed: deze kun je omzetten van een wieg tot een peuterbed. Zo kun je een hele lange tijd profiteren van hetzelfde bed. Daarom zetten wij hieronder de zeven beste meegroeibedden voor je op een rij.

Lijst met zeven beste meegroeibedden

Lorelli meegroeibed

Het meegroeibed van Lorelli is geliefd. Dit is namelijk niet alleen een bed die je meerdere jaren kunt gebruiken, je kunt het meegroeibed namelijk ook gebruiken als commode, nachtkastje én bureau. Dit bed kun je dus in meerdere levensjaren gebruiken. Verwijder simpelweg de spijlen, stel de juiste hoogte in en tover het gewenste meubel tevoorschijn.

HiBaby meegroeibed

Het ledikant van HiBaby is niet alleen praktisch, het bed ziet er ook nog eens fraai uit. Het heeft meerdere functies. Zo kun je het bed in drie verschillende hoogtes verstellen, maar je kunt er ook voor kiezen om de spijlen te verwijderen. Hierdoor krijg je een tienerbed. Bovendien voldoet dit bed aan de Europese veiligheidsnorm.

Cabino meegroeibed

Ben je op zoek naar een ledikant en commode in een? Dan kun je kiezen voor het meegroeibed van Cabino. Dit stijlvolle meegroeibed in een zwarte kleur past bovendien in iedere kinderkamer. Zo kun je de spijlen aan de zijkant weghalen waardoor jouw kindje op den duur zelf uit bed kan stappen.

Polini Kids meegroeibed

Is jouw kindje te groot geworden voor het ledikant? Dan is het meegroeibed van Polini Kids de perfecte volgende stap. Dit bed is namelijk verstelbaar in de lengte, zodat jouw kindje heel lang kan profiteren van dit bed. De minimale lengte van het bed is 130 centimeter maar je kunt ‘m uitschuiven tot 200 centimeter.

Bopita meegroeibed

Dit knusse babybed van Bopita kun je na verloop van tijd ook gebruiken als peuterbed. Dit kun je heel eenvoudig realiseren: je haalt simpelweg de spijlen aan de zijkant weg. Zo kan jouw kindje zelfstandig in- en uitstappen. Ook kun je de bedbodem verstellen in hoogte.

Childhome meegroeibed

Het tijdloze meegroeibed van Childhome is een aanwinst voor iedere babykamer. Het heeft namelijk een witte kleur met houten pootjes. Hierdoor past het gegarandeerd in iedere kamer, en je kunt er jarenlang mee doen. Je kunt het bed namelijk op drie verschillende hoogtes verstellen en je kunt de spijlen verwijderen.

Sebra meegroeibed

Het meegroeibed van Sebra kun je al gebruiken vanaf de geboorte totdat jouw kindje ongeveer zeven jaar oud is. Je kunt het namelijk meteen gebruiken als ledikantje, maar ook als tienerbed. De spijlen kun je verwijderen en het bed kun je uitschuiven met extra poten voor de stevigheid. 

Veelgestelde vragen

Wat is een meegroeibed?

Een meegroeibed is een bed dat met jouw kindje meegroeit. Vaak kun je een meegroeibed gebruiken als ledikantje, als peuterbed en als tienerbed. Het bed kun je vaak uitschuiven en de spijlen kun je vaak weghalen.

Tot wanneer kan ik een meegroeibed gebruiken?

Dat is afhankelijk van het type meegroeibed. Sommige bedden kun je ook gebruiken als tienerbed, maar er zijn ook een aantal meegroeibedden waarbij je alleen de spijlen kunt verwijderen.

Waar moet ik op letten als ik een meegroeibed aanschaf?

Voordat je een meegroeibed aanschaft, kun je kijken vanaf wanneer en tot wanneer je het meegroeibed kunt gebruiken. Ook kun je kijken of je de bodem kunt verstellen en of je de spijlen kunt weghalen. Bovendien kun je letten op het materiaal waarvan het meegroeibed is gemaakt.

Bekijk hieronder de volledige top-7 meegroeibedden