Wanneer jouw kindje luizen heeft, is dat niet leuk. Toch zit het krijgen van luizen in een klein hoekje: iedereen kan het krijgen. Om van deze vervelende diertjes af te komen heb je verschillende middeltjes. Echter begint het allemaal bij de luizenkam. De vijf beste hebben wij hieronder voor je op een rij gezet.

Lijst met vijf beste luizenkammen

Assy luizenkam

Veel gebruikers zijn tevreden over de luizenkam van Assy. Deze metalen luizenkam zal namelijk alle luizen uit het haar verwijderen, ongeacht het haartype. De kam heeft lange tanden gemaakt van metaal, waardoor de kam makkelijk te reinigen is. 

Innovagoods luizenkam

Een luizenkam die niet pijnlijk is voor de hoofdhuid, is de luizenkam van Innovagoods. Deze kam werkt op batterijen en wanneer er een luis wordt gedetecteerd, maakt het een geluid. Bovendien heeft deze kam een fijn handvat waardoor het kammen makkelijk verloopt.

Flixx-store luizenkam

Ook de luizenkam van Flixx-store is een elektrische kam. De kam heeft twee kamhoeken en bovendien heeft het twee filters die je kunt vervangen. De kam zal gemakkelijk luizen verwijderen.

Rojafit luizenkam

De luizenkam van Rojafit is de standaard luizenkam zoals we ‘m kennen. Het is een eenvoudige kam die het werk prima verricht. Bovendien is deze kam een stuk goedkoper dan de rest van de andere luizenkammen in deze lijst. 

Prioderm luizenkam

Wil je een metalen luizenkam en een kam van plastic in een? Dan kun je kiezen voor de luizenkam van Prioderm. Deze heeft namelijk aan de bovenkant een kam van plastic, en aan de onderkant een kam van metaal. Zo kun je afwisselen van welke kam je gaat gebruiken.

Veelgestelde vragen

Hoe moet je een luizenkam gebruiken?

Wanneer jouw kind luizen heeft is dat erg vervelend. Je kunt dit oplossen met een luizenkam. Kam het haar van achteren naar voren en begin iedere keer dicht op de hoofdhuid. Zorg ervoor dat je iedere pluk haar bij langs bent geweest.

Wat is het voordeel van een metalen luizenkam?

De metalen luizenkam zorgt ervoor dat de luizen uit het haar worden gehaald en gedood worden.

Hoe lang moet je het haar kammen voordat de luizen weg zijn?

Twee weken lang, iedere dag moet je het haar kammen met een luizenkam. Luizen kunnen namelijk eitjes leggen en die moet je ook weg zien te halen.

Bekijk hieronder de volledige top-5 luizenkammen