Als er een baby op komst is zijn er een aantal producten die je zeker in huis moet halen. Zo zijn luiers misschien wel de meest noodzakelijke producten voor een optimale verzorging van jouw baby. Daarom hebben wij hieronder de vijf beste luiers voor je op een rij gezet.

Lijst met vijf beste luiers

Pampers luiers

Pampers is natuurlijk hét merk als je aan luiers denkt. En dat is ook niet zo gek, want veel ouders zijn dol op deze luiers. Zo zijn de luiers rekbaar zodat ze altijd goed aansluiten. Bovendien hebben de luiers een superabsorberende werking van wel twaalf uur lang. En het fijne aan deze luiers is dat het een urine-indicator heeft, die aangeeft dat het tijd is voor een schone luier.

DryNites luiers

De luiers van DryNites zijn ideaal als jouw kindje in de nacht nog niet zindelijk is, maar overdag wel. Deze luiers lijken namelijk op een normale onderbroek zodat jouw kindje meer zelfvertrouwen krijgt. De luiers hebben een anti-lekrand en een dunne absorberende laag, wat prima is voor de nacht.

Huggies luiers

Is jouw baby’tje beweeglijk en kruipt hij of zij overal naartoe? Voor deze actieve kleintjes zijn de luiers van Huggies een goede uitvinding. Deze zijn namelijk heel fijn voor de huid en zullen niet gaan schuren. Bovendien zijn deze luiers erg absorberend: de luier heeft drie plekken waar het vocht zal absorberen. Dit zal een hangende luier tegengaan.

Zwitsal luiers

De luiers van Zwitsal zijn superzacht voor de tere babyhuid. Bovendien zijn de luiers erg soepel en hebben daardoor altijd een goede pasvorm. Het fijne van deze luiers is dat ze dermatologisch getest zijn, maar een minpunt kan zijn dat deze snel kunnen doorlekken.

LILLYDOO luiers

Ben je op zoek naar luiers die goed zijn voor het klimaat? Dan kun je de luiers van LILLYDOO overwegen. Het zijn namelijk milieuvriendelijke en klimaatneutrale luiers met een OEKO-TEX-certificaat. Bovendien bevatten deze luiers nul procent aan parfum en lotions. Deze luiers zijn dus perfect voor de gevoelige babyhuid.

Veelgestelde vragen

Hoeveel luiers heeft mijn baby per dag nodig?

Dat is natuurlijk afhankelijk van jouw kind, maar de gemiddelde pasgeboren baby gebruikt acht luiers op een dag. Dit zal ieder jaar geleidelijk afnemen.

Hoe verschoon ik mijn baby?

Was eerst jouw handen en haal alle benodigdheden bij elkaar zoals een schone luier, een verschoonmatje en een crème. Kalmeer jouw baby tijdens het verschonen: haal de vieze luier weg en maak de billetjes van de baby schoon met babydoekjes. Smeer vervolgens een crèmepje op speciaal voor de babyhuid. Doe een schone luier om en kleed jouw kindje aan.

Wat is de juiste maat luier voor mijn kind?

De maat luier is gekoppeld aan de leeftijd van de baby. Deze maten kunnen per merk verschillen. Kijk dus altijd eerst naar de maat van het luiermerk en lees vervolgens wat de bijbehorende leeftijd is.

Bekijk hieronder de volledige top-5 luiers