Een luchtbevochtiger is een handig apparaat voor op de babykamer. Het houdt de luchtvochtigheid hoog, wat veel voordelen heeft. Zo houdt het de droge lucht tegen, waardoor jouw baby minder last heeft van huid- en mondirritaties. Bovendien vermindert het de kans op griep en verkoudheid. Hieronder zetten wij de acht beste luchtbevochtigers voor babykamers voor je op een rij.

Lijst met acht beste luchtbevochtigers

Clean Air Optima luchtbevochtiger

Een topper onder de luchtbevochtigers is die van Clean Air Optima. Zo zal het automatisch de luchtvochtigheid in de babykamer regelen op het gewenste procent. Bovendien hoef je de luchtbevochtiger niet heel vaak te vullen, want het heeft een reservoir van wel zes liter. Daarnaast heeft de luchtbevochtiger een ingebouwd filter dat je niet hoeft te vervangen.

101Products luchtbevochtiger

De schattige luchtbevochtiger van 101Products is speciaal ontwikkeld voor de babykamer. Het heeft een kat in het midden en dient daarnaast ook als een nachtlampje. Dit lampje heeft zeven verschillende kleuren en de luchtbevochtiger heeft twee standen. Zo kun je kiezen voor continue verneveling of verneveling met een interval. De luchtbevochtiger heeft een inhoud van 2,2 liter.

ThePrict luchtbevochtiger

Nog zo’n leuke luchtbevochtiger is die van ThePrict. Hij is van een klein formaat, wat betekent dat je hem overal mee naartoe kunt nemen. Handig als jouw baby weleens uit gaat logeren. Bovendien dient deze luchtbevochtiger ook als een nachtlampje. De luchtbevochtiger heeft een filter en een inhoud van 2,2 liter.

Grundig luchtbevochtiger

De luchtbevochtiger van Grundig zal ervoor zorgen dat jouw kindje altijd kan slapen in een aangenaam binnenklimaat. Je kunt zelf het gewenste percentage luchtvochtigheid instellen. Als de luchtbevochtiger het gewenste percentage heeft bereikt zal hij vanzelf uitgaan. De inhoud van deze luchtbevochtiger is 3,4 liter.

Alecto luchtbevochtiger

Een echte musthave voor de babykamer is de luchtbevochtiger van Alecto. Ten eerste is de luchtbevochtiger erg stil, waardoor jouw baby ongestoord kan slapen. Daarnaast zal de luchtvochtigheid op peil blijven en het dient ook nog eens als een nachtlampje. Je kunt er ook voor kiezen om een paar druppeltjes aroma of olie in de luchtbevochtiger toe te voegen. De inhoud van het waterreservoir is 800 milliliter.

Airvital luchtbevochtiger

De luchtbevochtiger van Airvital is praktisch als slim. Zo heeft deze bevochtiger in tegenstelling tot andere apparaten een aparte luchtvochtigheidsmeter. De meeste luchtbevochtigers hebben namelijk een ingebouwde luchtovhcitheidsmeter wat vaak een verkeerd percentage aangeeft, omdat de meter recht onder het vernevelingssysteem zit. Deze heeft een aparte meter die je verderop in de babykamer kan zetten zodat je precies weet hoe hoog de luchtvochtigheid is. Bovendien is de luchtbevochtiger makkelijk te reinigen en te vullen. De inhoud van het reservoir is 2,5 liter.

Kirano luchtbevochtiger

De kleine luchtbevochtiger van Kirano kun je overal mee naartoe nemen. Het heeft namelijk maar een inhoud van 220 milliliter. Ideaal voor een kleine babykamer: jouw baby kan zonder problemen slapen en bacteriën worden tegengegaan. Ook kun je bij dit apparaat wat druppeltjes olie toevoegen.

TwentyFive luchtbevochtiger

Ga een droge babyhuid tegen met de luchtbevochtiger van TwentyFive. Deze is geschikt voor kleinere babykamers, voor kamers tot vijftien vierkante meter. Het reservoir heeft een inhoud van een liter, zodat het urenlang kan vernevelen. 

Veelgestelde vragen

Wat is het voordeel van een luchtbevochtiger in de babykamer?

Een luchtbevochtiger zorgt ervoor dat de lucht in de babykamer niet droog is. Dit voorkomt griep, verkoudheid, een droge huid en een droge mond. Ook wanneer jouw baby’tje last heeft van eczeem kan een luchtbevochtiger helpen.

Hoe hoog moet de luchtvochtigheid zijn op de babykamer?

De luchtvochtigheid moet op de babykamer ongeveer tussen de 40 en 60 procent liggen.

Is een luchtbevochtiger noodzakelijk op een babykamer?

Een luchtbevochtiger is niet per se nodig wanneer de babykamer al vochtig genoeg is. Meet daarom eerst de luchtvochtigheid in de kamer voordat je zo’n apparaat aanschaft.

Bekijk hieronder de volledige top-8 luchtbevochtigers voor op de babykamer