Om jouw kind kennis te laten maken met de fietswereld, is de eerste stap het aanschaffen van een loopfiets. Een loopfiets is een goede manier om jouw kind te leren hoe je om moet gaan met een fiets, en hoe je moet balanceren. Maar welk loopfietsje komt het beste uit de test? Hieronder zetten wij de vijf beste loopfietsen voor je op een rij.

Lijst met vijf beste loopfietsen

Veloretti loopfiets

Op deze stoere loopfiets van Veloretti kan jouw kind heel wat uren doorbrengen. Het fietsje weegt namelijk maar vier kilo. Bovendien is de fiets veilig en voorzien van hoge kwaliteit. De wielmaat van deze loopfiets is twaalf inch.

2Cycle loopfiets

Deze fiets van 2Cycle is een loopfiets en een driewieler in een. Dat is handig, want zo hoef je niet te twijfelen tussen deze twee fietsen. Met een simpele montage verander jij binnen een mum van tijd de fiets. Wel is deze fiets wat klein aan de kleine kant.

Scoot & Ride loopfiets

De loopfiets van Scoot & Ride groeit met jouw kind mee. Dit omdat het niet alleen een loopfiets is, maar ook een step. Je kunt de loopfiets eenvoudig omvormen wanneer jouw kind groter begint te worden. De step weegt maar 2,8 kilo, waardoor je de step eenvoudig kunt meenemen onderweg.

Lena loopfiets

Ben je op zoek naar een loopfiets met een prima prijs-kwaliteitverhouding? Dan is het loopfietsje van Lena een goede keuze. Het fietsje is gemaakt van stevig kunststof en heeft dubbele wielen zowel aan de voor- als achterkant. Hierdoor is het fietsje veilig.

Bandits & Angels loopfiets

De loopfiets van Bandits & Angels is leuk om te zien. Het heeft een stoer design met een frame in de kleur van jouw keuze. Bovendien kan jouw kind genoeg oefenen op deze loopfiets. Wel is deze loopfiets wat aan de kleine kant.

Veelgestelde vragen

Wat is het voordeel van een loopfiets?

Een loopfiets is leuk speelgoed voor jouw kleine, maar het heeft ook een functie. Jouw kind kan zijn balans onder controle krijgen en het is goed voor de motoriek.

Wat is beter: een loopfiets of een driewieler?

Een loopfiets is beter dan een driewieler. Met een loopfiets leert jouw kind meteen om evenwicht te bewaren en dat heeft alleen maar voordeel als jouw kind leert fietsen.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een loopfiets?

Natuurlijk moet de loopfiets de juiste hoogte hebben voor jouw kind. Je kunt hierbij kijken of je het stuur of het zadel kunt verhogen. Bovendien is het prettig als het loopfietsje niet te zwaar is. Daarnaast kun je letten op het materiaal waarvan het fietsje is gemaakt.

Bekijk hieronder de volledige top-5 loopfietsen