Om erop uit te kunnen met jouw baby’tje is een kinderwagen een echte must. Bovendien is een kinderwagen een ideaal hulpmiddel om jouw baby te laten wennen aan de buitenlucht. Toch zijn er talloze kinderwagens te vinden met elk hun eigen voor- en nadelen. Om je een beeld te geven welke kinderwagens er allemaal zijn, hebben wij hieronder de tien beste kinderwagens voor je op een rij gezet.

Lijst met tien beste kinderwagens

Hauck kinderwagen

De kinderwagen van Hauck is een 3-in-1-wagen. Zo is dit een buggy, autostoel en een reiswieg. Handig! Maar dit is niet het enige dat praktisch is aan de kinderwagen. Zo heeft het genoeg opbergruimte, een verstelbare rugleuning en daarnaast is de kinderwagen erg licht van gewicht. Hierdoor gaat het wandelen met de kinderwagen van een leien dakje. 

Kinderkraft kinderwagen

Ook de kinderwagen van Kinderkraft is een multifunctioneel item, dat je meteen vanaf dag een kunt gebruiken. Deze kinderwagen kun je namelijk ook gebruiken als wandelwagen en een autostoeltje. Totdat jouw kindje 22 kilo is kun je gebruikmaken van deze kinderwagen. Dat betekent dat je een behoorlijke tijd kunt profiteren van deze wagen. Daarnaast voldoet het aan de veiligheidsnormen.

Joovy kinderwagen

Ook de kinderwagen van Joovy is een wagen die mee zal groeien met jouw kindje. Het kan zelfs omgebouwd worden tot een duo kinderwagen: ideaal als je twee kleine kinderen hebt, of een tweeling. De accessoires hiervoor zijn los verkrijgbaar. Bovendien heeft de kinderwagen genoeg opbergruimte en heeft het sterke banden. 

C&S Trade kinderwagen

Deze luxe kinderwagen van C&S Trade is net als de andere kinderwagens een 3-in-1-kinderwagen. Naast de kinderwagen heb je namelijk ook een autostoeltje en een wieg. De autostoel wordt geleverd met een vijfpuntsgordel, zodat jouw kindje veilig mee kan in de auto. 

Baninni kinderwagen

Net als de andere kinderwagens is die van Baninni ook 3-in-1. Bovendien is deze kinderwagen leuk om te zien dankzij zijn fraaie design. Maar naast dat is het ook een veilige kinderwagen die jij naar jouw wens kunt instellen. Zo zijn onder andere de rugleuning en de voetensteun verstelbaar. En als je de kinderwagen wil omtoveren tot een autostoeltje, kan je dat gepiept hebben binnen een paar seconden.

Mio Amore kinderwagen

De kinderwagen van Mio Amore is een echte must. Ook deze kan worden gebruikt als een reiswieg en autostoeltje. Deze kinderwagen is veilig, want hij voldoet aan de Europese veiligheidsnormen. En naast dat deze kinderwagen veilig en handig is, ziet hij er ook nog eens luxe uit.

Bebies First kinderwagen

De kinderwagen van Bebies First kun je al gebruiken vanaf de geboorte. Dat is prettig, want je kunt de kinderwagen ook gebruiken als reiswieg. Hierdoor kun je jouw baby ook meenemen op reis op een veilige manier. Daarnaast kun je de kinderwagen gebruiken op meerdere manieren.

P’tit Chou kinderwagen

Voor een probleemloze rit kun je de kinderwagen aanschaffen van P’tit Chou. Deze kinderwagen is namelijk ook 3-in-1, en heeft daarnaast schuimbanden. Deze banden zorgen ervoor dat jij je op elk terrein kunt manoeuvreren. Bovendien krijg je bij deze kinderwagen een verzorgingstas, verschoningsmat, voetenzak, muggennet en een regenhoes erbij. 

Maxi-Cosi kinderwagen

Genieten geblazen met de kinderwagen van Maxi-Cosi. Deze kinderwagen is namelijk comfortabel en slim: je kunt deze kinderwagen gebruiken voor jouw pasgeboren baby, maar ook voor kinderen tot 3,5 jaar oud. Bovendien krijg je een zonnekap en regenhoes bijgeleverd. Bovendien gaan de banden van deze wagen nooit lek, aangezien ze zijn voorzien van foam. 

Hamilton kinderwagen

Ook de kinderwagen van Hamilton kan gebruikt worden als buggy, reiswieg en kinderwagen. Je kunt deze kinderwagen eenvoudig in elkaar klappen tot een klein pakketje, zodat de kinderwagen altijd in iedere auto past. Bovendien is deze kinderwagen veilig dankzij zijn vijfpuntsgordel. 

Veelgestelde vragen

Wat is het verschil tussen een kinderwagen en een buggy?

Een kinderwagen is een stuk steviger dan een buggy en heeft vaak grote banden, zodat je zonder problemen op ieder terrein een wandeling kunt maken. Een buggy is meestal lichter dan de buggy, waardoor een buggy vaak makkelijker te vervoeren is.

Waar moet ik op letten als ik een kinderwagen wil kopen?

Een kinderwagen moet comfortabel zijn voor jouw kind, maar ook voor jou als ouder. Kies daarom een kinderwagen die qua hoogte goed past bij jouw lichaam. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk om te letten op de veiligheid van de kinderwagen.

Hoe lang kan ik een kinderwagen gebruiken?

De meeste ouders gebruiken een kinderwagen maar een half jaartje. Dit komt omdat het kind te groot wordt voor de kinderwagen en over gaan stappen naar een buggy. Gelukkig kun je de meeste kinderwagens ombouwen tot een buggy.

Bekijk hieronder de volledige top-10 kinderwagens