We weten allemaal dat we ons gebit goed moeten verzorgen, en ook voor onze kinderen. Toch vindt niet ieder kind het leuk om de tanden te (laten) poetsen. Maar hoe vaker je de tanden gaat poetsen, hoe eerder jouw kind eraan gewend raakt. Om goed en effectief de tanden te kunnen poetsen is een kindertandpasta natuurlijk een must have. Daarom zetten wij hieronder de vijf beste kindertandpasta’s voor je op een rij.

Lijst met vijf beste kindertandpasta’s

Elmex kindertandpasta

De kindertandpasta van Elmex is geschikt voor kinderen tussen de vijf en twaalf jaar. De tandpasta bestaat uit aminfluoride: dit zorgt ervoor dat de nieuwe tanden goed worden beschermd en dat tandglazuur wordt hersteld. 

Theramed kindertandpasta

Ook de kindertandpasta van Theramed zorgt ervoor dat de tanden goed worden schoongemaakt. Deze tandpasta is geschikt voor kinderen tussen de een en zes jaar. Bovendien heeft deze tandpasta een lekkere aardbeiensmaak. 

Prodent kindertandpasta

De kindertandpasta van Prodent is voor kinderen tussen de nul en zes jaar. Het zal de tanden beschermen tegen gaatjes en zal het gebit goed verzorgen. Bovendien bevat het geen schuimmiddel. 

Zendium kindertandpasta

Ben je op zoek naar een kindertandpasta die bestaat uit honderd procent natuurlijke enzymen? Dan is de tandpasta van Zendium perfect. Naast dat deze uit honderd procent natuurlijke enzymen bestaat, bevat het fluoride zodat de tanden worden beschermd. Deze tandpasta is geschikt voor kinderen tussen de vijf en twaalf jaar.

Nûby kindertandpasta

De gebitsverzorging begint al van kleins af aan. Hiervoor heb je de kindertandpasta van Nûby. Een gel die het tandvlees en de tandjes schoonmaakt. Deze gel is voor kinderen tussen de vier en 24 maanden, en je krijgt er een vingertandenborstel bij.

Veelgestelde vragen

Hoe vaak moet ik de tanden van mijn kind poetsen?

Hoewel het bij volwassenen twee keer per dag moet, hoeft het bij kinderen maar een keer te gebeuren. Vanaf twee jaar moet je echter wel twee keer per dag gaan poetsen. 

Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van kindertandpasta?

Allereerst moet je bij het kopen van kindertandpasta checken voor welke leeftijd het geschikt is. Ook is het belangrijk om te controleren welke ingrediënten er in de tandpasta zitten verwerkt.

Hoe poets je goed?

Het is belangrijk om de binnenkant, bovenkant en buitenkant te poetsen. De volgorde maakt hierin niet uit.

Bekijk hieronder de volledige top-5 kindertandpasta’s