Het is een gezellig moment wanneer jouw baby voor de eerste keer kan mee-eten aan de grote tafel. Een item dat tijdens dit moment niet mag ontbreken is natuurlijk een kinderstoel, zodat je als ouder jouw kind makkelijk eten kunt geven. Daarom zetten wij hieronder de zes beste kinderstoelen voor je op een rij.

Lijst met zes beste kinderstoelen

Bumbo kinderstoel

Vanaf het moment dat jouw kindje zelfstandig rechtop kan zitten, mag een kinderstoeltje zoals die van Bumbo niet ontbreken. Dit stoeltje kun je namelijk gebruiken als kinderstoel, maar ook als eetstoel en als stoelverhoger. Een ideaal stoeltje dus! Je kunt dit stoeltje gebruiken totdat jouw kindje ongeveer drie jaar oud is. 

Puck kinderstoel

De kinderstoel van Puck is ideaal, want je kunt deze op verschillende hoogtes gebruiken. Zo kun je de kinderstoel in de hoogte gebruiken, maar ook iets lager. Je hoeft namelijk alleen de stoelpoten te verwijderen. Ook heeft deze kinderstoel een verstelbare voetensteun. Hierdoor worden de beentjes altijd goed ondersteund. Daarnaast heeft deze kinderstoel een vijfpuntsgordel. Al met al: een veilige kinderstoel.

Safety 1st kinderstoel

De kinderstoel van Safety 1st is comfortabel en makkelijk in gebruik. Het is een houten kinderstoel die je kunt aanpassen naar jouw eigen wens. Zo kun je de posities makkelijk verwisselen, net als de voetensteun. Het fijne van deze kinderstoel is dat je deze kunt gebruiken totdat jouw kindje tien jaar oud is. 

Minimonkey kinderstoel

De kinderstoel van Minimonkey is geliefd. Dit is namelijk een soort tuigje dat van iedere stoel een kinderstoel maakt. Dit tuigje houdt jouw kindje vast op een heel eenvoudige manier. Je zet jouw baby erin, maakt driepuntsgordel vast en je trekt de banden aan. Bovendien kun je het tuigje heel eenvoudig meenemen, waar je ook naartoe gaat.

Hauck kinderstoel

De kinderstoel van Hauck is een handige meegroeistoel. Deze stoel heeft namelijke een maximaal draaggewicht van negentig kilo. Hierdoor zal de stoel erg lang meegaan, waardoor het een duurzame keuze is om voor deze stoel te gaan. Bovendien kun je de stoel aanpassen naar jouw eigen wens: het zitgedeelte en het voetengedeelte kun je verstellen. 

HumpyDumpy kinderstoel

Een kleine, maar handige kinderstoel is die van HumpyDumpy. Deze stoel kun je namelijk bevestigen aan de tafel. Dit bevestigen gaat op een veilige manier en bovendien kun je deze stoel na gebruik makkelijk opbergen. Ook wanneer je naar vrienden gaat of op reis is deze kinderstoel makkelijk mee te nemen. 

Veelgestelde vragen

Wanneer kan mijn kind gebruikmaken van een kinderstoel?

Daar zit geen specifieke leeftijd aan. Vanaf het moment dat jij jouw kind vast voedsel kunt geven en wanneer jouw kindje zelfstandig rechtop kan zitten, is het wellicht tijd voor een kinderstoel.

Wanneer is een kinderstoel veilig?

Een kinderstoel is pas veilig wanneer het is goedgekeurd door de Europese richtlijnen. Dit kun je herkennen aan de letters CE. Ook kun je kijken naar het maximum draaggewicht van de kinderstoel en of er een gordel bij de stoel zit.

Tot wanneer kan mijn kind gebruikmaken van een kinderstoel?

Dat is afhankelijk van het kinderstoeltje. Sommige stoelen kun je gebruiken totdat jouw kind ongeveer drie jaar is, maar een aantal hanteren zelfs een maximum draaggewicht van wel negentig kilo. Verdiep je dus in deze specificaties voordat je een kinderstoel gaat aanschaffen.

Bekijk hieronder de volledige top-6 kinderstoelen