Het is een mooi moment wanneer jij jouw kind ziet leren fietsen. Jouw kind zal trots op zichzelf zijn, en jij als ouder ook. Om dit moment tot een goed succes te laten leiden is een goede kinderfiets van groot belang. Hieronder zetten wij de leukste fietsjes voor jouw kind op een rij.

Lijst met vijf beste kinderfietsen

Volare kinderfiets

Deze kinderfiets van Volare is 12 inch. De fiets is verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten, waardoor er altijd wel een geschikte fiets voor jouw kind tussen zit. De fiets heeft een terugtraprem én een handrem. 

Amigo kinderfiets

Houd jouw kind van avontuur? Dan is de kinderfiets van Amigo perfect! Deze fiets is namelijk speciaal gemaakt om te scheuren door de bossen of in de wijk. Ook deze fiets heeft zowel een terugtraprem als een handrem. Deze fiets is 14 inch.

Nogan kinderfiets

Deze schattige fiets van Nogan is een echte eyecatcher. Dankzij de voordrager op de fiets kan de knuffel altijd mee onderweg. De fiets is verkrijgbaar in verschillende kleuren en wordt geleverd inclusief zijwieltjes. 

Tornado kinderfiets

Is de kinderfiets allang verleden tijd en is het tijd voor een fiets van 20 inch? Dan is de kinderfiets van Tornado een goede optie. Deze stoere BMX-fiets is de ideale fiets voor de fanatiekeling. De fiets heeft dubbele handremmen en het zadel en het stuur is in hoogte verstelbaar. 

Supersuper kinderfiets

Een schattigere fiets dan die van Supersuper ga je waarschijnlijk niet vinden. Deze leuke kinderfiets van 18 inch wordt de beste vriend van jouw kind. Dankzij het mandje voor op het stuur en de poppendrager achter op de fiets kan jouw kind alle knuffels meenemen op reis. Deze fiets heeft een terugtraprem. 

Veelgestelde vragen

Welke leeftijd hoort bij welke inch?

Wanneer jouw kind vijf tot acht jaar is, hoort daar 20 inch bij. Je kunt ook kijken naar de kledingmaat: wanneer jouw kind kledingmaat 110 – 128 draagt, hoort daar ook 20 inch bij.

Wanneer is het tijd voor de eerste kinderfiets?

Wanneer jouw kind goed overweg kan met een loopfiets en deze te klein wordt, is het tijd voor een kinderfiets. Dit is meestal wanneer jouw kind drie of vier jaar is.

Een terugtraprem of een handrem: wat is beter?

Een kinderfiets is veilig als deze zowel een terugtraprem en een handrem heeft. Als je toch moest kiezen is een terugtraprem het best.

Bekijk hieronder de volledige top-5 kinderfietsen