Hydrofiele luiers worden ook wel hydrofiele doeken genoemd. Deze doeken nemen veel vocht op en dat is ook de reden waarom de doeken zo geliefd zijn. Hierdoor kiezen veel mensen voor de hydrofiele luier in plaats van een traditionele luier, want je bespaart een boel geld. Maar naast dat heeft de hydrofiele luier nog meer voordelen. Zo kan het gebruikt worden als poetsdoek, ondergrond voor het verschonen en is het milieuvriendelijker. Bekijk hieronder de vijf beste hydrofiele luiers.

Lijst met vijf beste hydrofiele luiers

Jollein hydrofiele luier

De hydrofiele luier van Jollein heeft een groot formaat. Zo zijn ze namelijk 70 x 70 centimeter. Dit formaat is handig, want je kunt het onder andere gebruiken als handdoek, inbakerdoek, aankleedkussen, wikkeldoek, natuurlijk als luier of gewoon als poetsdoek. Een echte musthave, dus!

Meyco hydrofiele luier

Wanneer je de hydrofiele luiers van Meyco bestelt, krijg je naast de hydrofiele luiers ook monddoekjes en washandjes erbij. Dit pakket is dus een starterskit dat een ware toevoeging is aan de babyuitzet. Zo krijg je zes luiers, zes monddoekjes en zes washandjes. De luiers hebben een formaat van 70 x 70 centimeter.

Woezel & Pip hydrofiele luier

Ook de hydrofiele luiers van Woezel & Pip zijn voorzien van een groot formaat van 70 x 70 centimeter. Ze zijn gemaakt van katoen, waardoor de doeken lekker zacht en ademend zijn. Daarnaast hebben de hydrofiele luiers natuurlijk een werking dat ze veel vocht opnemen.

Briljant Baby hydrofiele luier

Wellicht ziet de hydrofiele luier van Briljant Baby er iets minder aantrekkelijk uit in vergelijking met de rest van de hydrofiele luiers: dat mag de pret niet drukken. Ook deze hydrofiele luiers doen namelijk waar ze bedoeld voor zijn, en dat is het opnemen van vocht. Ook deze hebben een formaat van 70 x 70 centimeter.

Fensilo hydrofiele luier

Deze leuke hydrofiele luiers van Fensilo zijn allemaal voorzien van een print. In deze verpakking zitten maar liefst tien hydrofiele luiers, wat kan dienen als een handige voorraad. Je hebt immers nooit genoeg aan één hydrofiele luier. Deze luiers hebben een afmeting van 70 x 80 centimeter.

Veelgestelde vragen

Wat is het voordeel van een hydrofiele luier?

Een luier is milieuvriendelijker, want je kunt een hydrofiele luier zo uitwassen en opnieuw gebruiken. Dit is ook een stuk goedkoper. Bovendien is een hydrofiele luier multifunctioneel. Naast luier kun je het ook gebruiken als poetsdoek, inbakerdoek, ondergrond en handdoek.

Hoe gebruik je een hydrofiele luier?

Een hydrofiele luier werkt goed samen met een overbroekje, die je over de hydrofiele luier doet. Zo’n broekje heeft een waterdichte werking. Een prima vervanger van de traditionele luier.

Op welke temperatuur moet ik de hydrofiele luiers wassen?

De hydrofiele luiers kun je wassen op 60 tot 90 graden, en kunnen ook in de droger.

Bekijk hieronder de volledige top-5 hydrofiele luiers