Er bestaan verschillende soorten kolven. Zo heb je elektrische kolven, maar ook handmatige kolven. Dit worden ook wel handkolven genoemd. Hiermee kun jij melk afkolven wat jouw kindje vervolgens later kan nuttigen. Hieronder zetten wij de vijf beste handkolven voor je op een rij.

Lijst met vijf beste handkolven

Medela handkolf

Ben je op zoek naar een kleine handkolf die je gemakkelijk mee kunt nemen? Dan is de handkolf van Medela ideaal. Deze heeft namelijk een compact formaat. Bovendien bootst deze handkolf de natuurlijke zuigkracht na. Ook is de borstschild wijder dan normaal, zodat er meer melk wordt opgeleverd.

Koalaa handkolf

Dankzij de handkolf van Koalaa wordt het kolven een stuk gemakkelijker. Je kunt hiermee namelijk op een heel eenvoudige manier kolven. Bovendien maakt een handkolf natuurlijk geen geluid: handig wanneer je op momenten moet kolven, terwijl je het eigenlijk niet wil. De handkolf zal vanzelf zijn werk doen als de kolf vacuüm is gezogen. Ideaal!

Philips Avent handkolf

De handkolf van Philips Avent is een fijne handkolf. Dat is te danken aan de natuurlijke zuigkracht die wordt nagebootst, maar ook het siliconen borstschild. Deze past op vrijwel elke borst, omdat het siliconen schild meebuigt. Bovendien kun je de zuigkracht en het ritme aanpassen.

Nuvance handkolf

De handkolf van Nuvance zorgt ervoor dat jouw kindje zo lang mogelijk kan genieten van borstvoeding. Je kunt namelijk melk afkolven op ieder gewenst moment, zonder te veel moeite. Bovendien is de handkolf 100 procent BPA-vrij. Zo weet je zeker dat de kolf veilig genoeg is voor jouw baby.

Teppie handkolf

Een eenvoudige handkolf, dat is die van Teppie. Het is een lichte en compacte handkolf die je overal mee naartoe kunt nemen. Ook deze handkolf moet zichzelf vacuümzuigen en vervolgens doet het zelf zijn werk. Dat betekent ook dat je niet zelf hoeft te pompen.

Veelgestelde vragen

Hoe moet je een handkolf schoonmaken?

Spoel allereerst de handkolf met de bijbehorende onderdelen af met water. Daarna moet je de onderdelen afwassen met warm water en afwasmiddel. Vervolgens moet je het weer goed naspoelen. 

Hoe werkt een handkolf?

Een handkolf moet je op de borst plaatsen. Vervolgens kun je met de bijbehorende hendel zelf de zuigkracht en het ritme bepalen. Maar er bestaan ook handkolven die zichzelf vacuümzuigen en vervolgens zelf het werk doen, zonder te hoeven pompen.

Wat is het voordeel van een handkolf?

Met een handkolf kun je rustig gaan kolven, zonder geluiden of zonder dat je stroom nodig hebt – wat je bij een elektrische kolf wel nodig hebt. Daarnaast kun je zelf het ritme en de kracht bepalen. 

Bekijk hieronder de volledige top-5