Baby’s willen graag op iets sabbelen of zuigen, omdat dit kalmerend werkt. Hiervoor is een fopspeen een ideale uitvinding. Deze kun je namelijk na verloop van tijd makkelijk laten verstoppen, in tegenstelling tot een duim. Hieronder zetten wij de vijf beste fopspenen voor je op een rij.

Lijst met vijf beste fopspenen

BIBS fopspeen

De fopspenen van BIBS zijn razendpopulair. Dit komt omdat het schildje van de speen is gebogen en rond is, waardoor de speen niet direct op de huid komt van jouw kind. Dit zal irritaties verminderen. De spenen zijn verkrijgbaar in allerlei soorten kleuren. Bovendien zijn de spenen gemaakt van BPA en PVC-vrij materiaal. 

Philips Avent fopspeen

Ook de fopspenen van Philips Avent is een fijne speen om aan jouw baby te geven. Deze speen laat namelijk de huid ademen: de speen heeft extra grote gaten om de huid droog te houden. Bovendien is de speen gemaakt van zacht materiaal. 

MijnNami fopspeen

De fopspeen van MijnNami zijn prettig voor zowel jouw kind als voor jou. De fopspeen is namelijk gemaakt van een bepaalde vorm dat tepelverwarring wordt voorkomen, waardoor borstvoeding nog steeds mogelijk is. Bovendien is de speen gemaakt van siliconen dat BPA-, PVC- en latexvrij is.

Dr. Brown’s fopspeen

De fopspenen van Dr. Brown’s zijn speciaal gemaakt om de zuigreflexen van jouw baby na te bootsen. Bovendien kunnen de fopspenen ook andersom worden gedragen, omdat de fopspenen symmetrisch zijn. Ook heeft de fopspeen de vorm van een schild zodat de kans op huidirritatie klein is.

Difrax fopspeen

Ben je in de avond vaak de speen kwijt? Dat is verleden tijd dankzij de fopspeen van Difrax. Dit is namelijk een glow in the dark speen! Deze speen is gemaakt van siliconen en heeft een schild in de vorm van een vlinder. Hierdoor komt deze niet in de buurt van het neusje, maar sluit alsnog goed aan op het gezicht. Let er wel op dat je deze speen pas kunt gebruiken wanneer jouw kind twintig maanden of ouder is.

Veelgestelde vragen

Hoe lang mag mijn kind een fopspeen gebruiken?

We weten allemaal dat een kind niet te lang met een fopspeen mag rondlopen. Dit kan namelijk risico’s met zich meebrengen. Laat jouw kind daarom alleen een speen in het eerste levensjaar gebruiken in de nacht en tijdens een middagdutje. Probeer het daarna af te bouwen totdat de speen helemaal weg mag.

Van welk materiaal moet een fopspeen gemaakt zijn?

Fopspenen worden gemaakt van verschillende materialen. Zo bestaat er natuurrubber, die fijn aanvoelt voor een kind omdat dit zacht en soepel is. Er bestaan ook spenen van latex, maar deze moet je eens in de zoveel tijd moet vervangen. Ook heb je spenen van siliconen maar deze zijn iets minder soepel.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een fopspeen?

Voordat je een fopspeen gaat kopen, kun je ten eerste letten op het materiaal waarvan de speen is gemaakt. Ook is het belangrijk om te letten op de juiste maat: een speen die niet past kan gebitsproblemen veroorzaken en zelfs onveilig zijn voor jouw kind.

Bekijk hieronder de volledige top-5 fopspenen