Voor de eerste keer met jouw kind op de fiets is een leuk avontuur. Toch kan dit leuke avontuur ook wat spanning met zich meebrengen. Het moet namelijk wel op een veilige manier gebeuren. Maar wanneer je een goed fietsstoeltje aanschaft kun je ervan uitgaan dat deze veilig is. Hieronder zetten wij de vijf beste fietsstoeltjes voor je op een rij.

Lijst met vijf beste fietsstoeltjes

Bobike fietsstoel

Het fietsstoeltje van Bobike heeft een leuk design. Zo is het stoeltje verkrijgbaar in vijf verschillende pastelkleuren. Maar naast zijn mooie design is het ook een veilig stoeltje. Het stoeltje heeft namelijk een verhoogde bescherming, dubbelwandige kuip en een veilig bevestigingssysteem. Bovendien heb je niet eens gereedschap nodig om het stoeltje aan de fiets te bevestigen.

Qibbel fietsstoel

Met het fietsstoeltje van Qibbel vervoer jij jouw kind op een veilige manier. Dit stoeltje heeft een dubbelwandige kuip en kan een gewicht aan van 35 kilo. Bovendien heeft het een veiligheidsgordel en een bagagedrager. Dit stoeltje kun je overigens alleen op de achterop de fiets installeren. 

Yepp fietsstoel

Ben je op zoek naar een fietsstoeltje dat je voor op de fiets kunt plaatsen? Dan is het fietsstoeltje van Yepp iets voor jou. Dit stoeltje is geschikt voor kinderen van negen maanden tot 3 jaar, met een maximum van vijftien kilo. De fietsstoel is veilig én comfortabel, zodat je gegarandeerd een plezierige fietsrit tegemoet gaat. 

Urban Iki fietsstoel

De fietsstoel van Urban Iki is geschikt om achter op de fiets te bevestigen. De stoel is geschikt voor kinderen van 9 tot 22 kilo, dat is ongeveer van 9 maanden tot 6 jaar. Het fijne van deze stoel is dat deze ook geschikt is voor elektrische fietsen. Bovendien ga je een veilige rit tegemoet dankzij de vijfpuntsgordel.

Polisport fietsstoel

Een comfortabel en veilig fietsstoeltje, dat is die van Polisport. Deze heeft namelijk een extra kussentje en armleuningen. Zo kan jouw kleine ongestoord genieten van de fietsrit. Het fietsstoeltje heeft een driepuntsgordel en de voetsteunen zijn verstelbaar in de hoogte. Dat maakt het stoeltje veilig, en daarnaast heeft de stoel nog een grote reflecterende sticker op de achterkant.

Veelgestelde vragen

Wat is beter: een fietsstoel voorop of achterop?

Vaak wordt een fietsstoel voorop gebruikt voor kleine kinderen van lichtgewicht. Vaak geldt dit voor kinderen van negen maanden tot drie jaar. Vanaf vijftien kilo kun je beter gebruikmaken van een fietszitje achterop. Een fietsstoel voorop heeft als voordeel dat je het kind beter in de gaten kunt houden, een fietsstoel achterop dat het meer stabiliteit biedt.

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een fietsstoeltje?

Allereerst moet een fietsstoeltje aan de veiligheidseisen voldoen. Daarnaast moet een fietsstoeltje natuurlijk comfortabel zijn en bovendien moet deze op jouw fiets passen. Als je bijvoorbeeld een elektrische fiets hebt, moet je kijken naar een fietsstoeltje die op deze fiets bevestigd kan worden.

Vanaf wanneer mag mijn baby in een fietsstoeltje vervoerd worden?

Wanneer jouw kind zelfstandig rechtop kan zitten, mag jouw kind mee in een fietsstoeltje. 

Bekijk hieronder de volledige top-5 fietsstoeltjes